Αποκάλυψη: Μεγάλη επίθεση κατά της Συρίας ήθελε ο Τραμπ – Ποιος τον απέτρεψε μιλώντας για σύγκρουση με Ρωσία

Ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις γνωμοδότησε να αποφευχθεί μια σύγκρουση με τη Ρωσία

Αποκάλυψη: Μεγάλη επίθεση κατά της Συρίας ήθελε ο Τραμπ

Αποφασισμένος για μεγάλη επίθεση κατά της Συρίας ήταν ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μεταδίδει η γερμανική Die Welt, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις έπεισε τον Τραμπ για τη διεξαγωγή μιας περιορισμένης επιχείρησης ώστε να αποφευχθεί μια σύγκρουση με τη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη: Πριν και μετά: Που χτύπησαν οι πύραυλοι στη Συρία και τί ζημιές προκάλεσαν (Φωτογραφίες)

«Αυτό ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τον Άσαντ για να μη χρησιμοποιεί χημικά όπλα», είπε ο Μάτις μετά τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και πρόσθεσε: «Προφανώς ο Άσαντ δεν πήρε το μήνυμα του περασμένου έτους».

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στη Συρία: «Θα αποτύχει η στρατιωτική επίθεσή σας» διαμηνύει η Δαμασκός

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, πολλοί στο περιβάλλον του Tραμπ προφανώς ήθελαν μια πιο σκληρή επίθεση. Τελικά, ο Mάτις επικράτησε και ο Τραμπ έκανε μια επιχείρηση που πρέπει να γίνει κατανοητή από τη Ρωσία ως μέγιστη προτροπή, όχι πάρα πολύ ως πρόκληση.

«Οι περιορισμένες επιθέσεις στη Συρία άφησαν όμως τον Πούτιν να πετύχει τον σκοπό του, να σώσει τα προσχήματα . Μπορεί να αποφύγει την κλιμάκωση - και μάλλον θα το κάνει. Αλλά όποια και αν είναι η απάντηση, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Τη νύχτα του Σαββάτου, μια ενδεχόμενη σύγκρουση των πάλι ποτέ δυο υπερδυνάμεων δεν έχει έρθει ποτέ ξανά τόσο κοντά» τονίζει η Welt.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top