Αγωνία για την αντίδραση της Ρωσίας στην επίθεση στη Συρία

«Οι ενέργειες των ΗΠΑ δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες» δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ

Αγωνία για την αντίδραση της Ρωσίας στην επίθεση

Αγωνία επικρατεί μετά την επίθεση σήμερα τα ξημερώματα στη Συρία,  σχετικά με τη ρωσική απάντηση, ειδικά μετά τη δήλωση του Ρώσου  πρεσβευτή στις ΗΠΑ.    

Οι ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ.

"Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες", τόνισε ο Αντόνοφ.

"'Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι", πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Τραμπ: Αντίποινα στα εγκλήματα ενός τέρατος η επίθεσή μας με πυραύλους

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: Κανένα  πλήγμα στις βάσεις μας στη Συρία  

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως κανένα από τα δυτικά πλήγματα στη Συρία δεν σημειώθηκε κοντά στις βάσεις της αεροπορίας και του ναυτικού που διατηρεί η Ρωσία στο συριακό έδαφος.

«Κανένας από τους πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από τους συμμάχους τους δεν μπήκε στη ζώνη ευθύνης της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας που προστατεύει τις εγκαταστάσεις στην Ταρτούς και τη Χμέιμιμ», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν μια ναυτική βάση στην Ταρτούς και μια αεροπορική βάση στη Χμέιμιμ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

PHOTO: AP IMAGES    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top