Στις 14 Φεβρουαρίου αιματοκύλισε το λύκειο της πόλης Πάρκλαντ στη Φλόριντα, προκαλώντας τον βίαιο θάνατο 17 ανθρώπων. Ακόμη 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση του 19χρονου δράστη στο σχολείο.

Δύο μήνες μετά, ο μακελάρης της Φλόριντα, Νίκολας Κρουζ, εξέφρασε την πρόθεσή του μέσω των δικηγόρων του, να δωρίσει το χρηματικό ποσό που θα κληρονομήσει, μετά τον θάνατο της μητέρας του τον Νοέμβριο, στους οικείους των θυμάτων του μακελειού.

«Ο Νίκολας Κρουζ δε θέλει τα χρήματα, όποιο κι αν είναι το ποσό που του αναλογεί», ανέφεραν οι συνήγοροί του, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας σε κακουργιοδικείο της Πολιτείας.

Σοκαρισμένο το ζευγάρι που φιλοξενούσε τον μακελάρη της Φλόριντα: «Είχαμε αυτό το τέρας κάτω από τη στέγη μας»

Ένας άλλος συνήγορος του Κρουζ, ο Χάουαρντ Φίνκελσταϊν, ανέφερε ότι το ποσό που θα κληρονομήσει ο νεαρός ενδέχεται να ανέρχεται σε «ένα εκατομμύριο δολάρια». Πάντως η διαθήκη δεν έχει ακόμα εκτελεστεί και δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής πόσα ακριβώς χρήματα θα κληρονομήσουν ο δράστης της σφαγής κι ο αδελφός του.

(O αδελφός του δράστη)

Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα καλύψουν το κόστος για την υπεράσπιση του νεαρού οι Αμερικανοί φορολογούμενοι ή ο ίδιος σε προσεχή ακροαματική διαδικασία.

Εισαγγελείς στη Φλόριντα ανακοίνωσαν τον Μάρτιο ότι θα ζητήσουν να επιβληθεί στον Νίκολας Κρουζ η ποινή του θανάτου. Οι συνήγοροί του ανέφεραν ότι θα δεχόταν να ομολογήσει την ενοχή του, με αντάλλαγμα εγγυήσεις ότι δε θα εκτελεστεί.

Η ημερομηνία έναρξης της δίκης του Κρουζ, για τη διεξαγωγή της οποίας είναι προϋπόθεση να κριθεί ικανός από άποψη ψυχικής υγείας για να δικαστεί, δεν έχει ακόμη οριστεί.

Πηγή: φωτο ΑP