Βαλλιστικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν πάνω από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Κατά πάσα πιθανότητα εκτοξεύτηκαν από τις δυνάμεις των Χούτι στην Υεμένη

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους σημειώθηκε εναντίον του Ριάντ (πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας) και της νότιας πόλης Ναζράν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, πως οι βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά πάσα πιθανότητα από τις δυνάμεις των Χούτι, στην Υεμένη, που φέρονται να υποστηρίζονται από το Ιράν.

Σαουδαραβικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δυνάμεις της χώρας αναχαίτισαν ένα βαλλιστικό πύραυλο πάνω από το Ριάντ, αφού τρεις εκρήξεις ακούστηκαν και τρία σύννεφα καπνού υψώνονταν στον ουρανό της πρωτεύουσας.

Μιλώντας στο Al Arabiya, ο Turki al-Maliki, εκπρόσωπος των αραβικών συμμαχικών δυνάμεων, δήλωσε πως στις 07:40 (τοπική ώρα), τα συστήματα άμυνας από αέρος, ανίχνευσαν ένα απροσδιόριστο αντικείμενο που είχε κατεύθυνση το διεθνές αεροδρόμιο Abha.

Αφότου αναχαιτίστηκε, η εξέταση των συντριμμιών του, έδειξε πως επρόκειτο για βαλλιστικό πύραυλο με Ιρανικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες, με στόχο το αεροδρόμιο που προστατεύεται από διεθνείς ανθρωπιστικούς νόμους.

Το τηλεοπτικό δίκτυο al Masirah που ελέγχεται από τους Χούθι, ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ότι στοχοθέτησαν με βαλιστικούς πυραύλους το σαουδαραβικό υπουργείο Άμυνας στο Ριάντ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΥΤΙ:

 

Οι Χούτι έχουν εντείνει τις επιθέσεις πυραύλων εναντίον του Βασιλείου, σε απάντηση, σύμφωνα με τους ίδιους, στις αεροπορικές επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού εναντίον των ανταρτών, συμμάχων του Ιράν.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top