Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Αλγερία - Περισσότεροι από 257 οι νεκροί

Επέβαιναν στρατιωτικοί και μέλη των οικογενειών τους - Νέα ενημέρωση 21:06

Στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Αλγερίας, Μπουφαρίκ, το πρωί της Τετάρτης. Τουλάχιστον 257 είναι οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τις τοπικές αρχές, τις οποίες επικαλείται και το Aljazeera.

Tα διεθνή μέσα ανέφεραν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 200 άτομα. To Aljazeera μετέδωσε ότι αρχικά ότι οι νεκροί ήταν τουλάχιστον 100. Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες, αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων. Σύμφωνα με το Alg24, το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το Μπεσάρ στη νοτιοδυτική Αλγερία.

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται στο σημείο της συντριβής. Πηγή των ενόπλων δυνάμεων της Αλγερίας είπε στο τοπικό δίκτυο Al Hadath οτι δεν υπάρχουν επιζώντες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Το αεροπλάνο τύπου Ilyushin IL76 φαίνεται πως ξαφνικά έχασε ύψος λίγο μετά την απογείωσή του και συνεντρίβη στο έδαφος. Οι επιβαίνοντες ήταν στρατιωτικοί και μέλη των οικογενειών τους. Τα αίτια της συντριβής προς το παρόν παραμένουν άγνωστα.

Πρόκειται μάλλον για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στην Αλγερία από το 2003. Τότε, αεροσκάφος της Air Algerie συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση του, με τραγικό απολογισμό 102 νεκρούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top