Τούρκοι ντυμένοι στα γαλανόλευκα χόρεψαν συρτάκι

Χαμός στα social media

Σάλος προκλήθηκε στα social media μετά από φεστιβάλ που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της Τουρκίας (CHP) στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, καθώς κατά τη διάρκεια αυτού, Τούρκοι χορευτές, ντυμένοι στα γαλανόλευκα χόρεψαν συρτάκι.

Υπό τους ήχους τραγουδιού της Άννας Βίσση, Τούρκοι χορευτές, άνδρες και γυναίκες, φορώντας λευκά παντελόνια και μπλε μπλούζες, πιάστηκαν από τους ώμους και ξεκίνησαν τις φιγούρες, με το κοινό να τους χειροκροτεί και να τους επευφημεί. 

Οι επικριτές του CHP, ωστόσο, χαρακτήρισαν απαράδεκτο αυτό που συνέβη, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά στις ήδη τεταμένες σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Από τα πυρά τους δε γλίτωσε ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα είχε κατηγορήσει τον Ταγίπ Ερντογάν για προπαγάνδα, καθώς είχε εμφανιστεί στα σύνορα με τη Συρία έχοντας γύρω του γνωστούς καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και τον Κούρδο Ibrahim Tatlises.

Στα social media, οι χρήστες δε σταμάτησαν να επικρίνουν το CHP για το φεστιβάλ, ενώ ελάχιστοι ήταν αυτοί που χαρακτήρισαν το συρτάκι ως ένα μήνυμα ειρήνης και αδελφοσύνης της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top