Επεισόδιο στη Μεσόγειο: Ρωσικό τζετ πέταξε πάνω από γαλλικό πολεμικό πλοίο

Υπερπτήση με εσκεμμένη παραβίαση των διεθνών κανονισμών ενώ η ένταση για τη Συρία κλιμακώνεται

Επεισόδιο με ρωσικό μαχητικό και γαλλική φρεγάτα

Την ώρα που η ένταση για τη Συρία είναι «στο κόκκινο», ρωσικό τζετ πραγματοποίησε χαμηλή υπερπτήση πάνω από γαλλικό πολεμικό πλοίο.

Το σοβαρό επεισόδιο στη Μεσόγειο συνέβη το Σαββατοκύριακο, αλλά έγινε σήμερα γνωστό από το περιοδικό «Le Point» το οποίο επικαλείται πηγή του γαλλικού πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η υπερπτήση του ρωσικού μαχητικού (που ήταν πλήρως εξοπλισμένο) πραγματοποιήθηκε εσκεμμένα και κατά παράβαση των διεθνών κανονισμών, πάνω από τη γαλλική φρεγάτα Aquitaine που φέρει 16 πυραύλους κρουζ και 16 πυραύλους εδάφους- αέρος.

Αυτή τη στιγμή, η φρεγάτα επιχειρεί στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης μαζί με αμερικανικά πολεμικά πλοία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

«Η πτήση πραγματοποιήθηκε πριν από κάποιες ημέρες» σημείωσε μια πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι η Γαλλία επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές για το ζήτημα.

«Οι υπερπτήσεις από στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από πολεμικά πλοία είναι κάτι που συμβαίνει στη θάλασσα. Όταν είναι πολύ χαμηλές, η αντίθετη πλευρά ειδοποιείται» επισήμανε η πηγή.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

 

Μετά τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία στις 7 Απριλίου που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 60 άνθρωποι, έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Ρωσίας.

Η Γαλλία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας συντονισμένης στρατιωτικής απάντησης, αφού κατηγορούν τη συριακή κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζει η Μόσχα, ότι ευθύνεται για την επίθεση.

Η Δαμασκός και η Μόσχα διαψεύδουν ότι διαπράχθηκε επίθεση με χημικά.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top