Τρώνε «πόρτα» από τον πριγκιπικό γάμο ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Τερέζα Μέι

Γιατί δεν θα είναι προσκεκλημένοι στην «ένωση» της Μέγκαν Μάρκλ με τον Πρίγκιπα Χάρι

Ένας βασιλικός γάμος χωρίς υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα θα είναι αυτός του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μάρκλ στις 19 Μάϊου.

Από την guest list της πολυαναμενόμενης τελετής, θα απουσιάζουν ηχηρά ονόματα του διεθνούς πολιτικού σκηνικού αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας, όπως η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλίου, Τερέζα Μέι, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, μετά της συζύγου του Μισέλ (παρόλο που είναι φίλοι με τον πρίγκιπα Χάρι).

Η απόφαση αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς το Παλάτι θέλει να απουσιάζουν από την τελετή όλοι όσοι δεν έχουν άμεση σχέση με το ζευγάρι.

Ένας άλλος λόγος, είναι ότι η εκκλησία του St George είναι σχετικά μικρή, αλλά και το γεγονός ότι ο Πρίγκιπας Χάρι είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Να αναφέρουμε τέλος, πως η τελετή αναμένεται να είναι συγκινησιακά φορτισμένη, καθώς μεταξύ των 600 καλεσμένων θα είναι και ένα 12χρονο κορίτσι που είχε τραυματιστεί στην τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Μάντσεστερ Αρένα τον Μάιο του 2017, κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε.

Η 12χρονη εκτός από τους σοβαρούς της τραυματισμούς, είχε καταστρέψει και τις φωνητικές της χορδές επειδή ούρλιαζε τρομοκρατημένη.

Aπό την επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα, είχαν χάσει συνολικά τη ζωή τους 22 άνθρωποι.

«Το παρών» στον γάμο, αναμένεται να δώσει και ο 14χρονος Ρόιμπεν Λιδερλαντ, ο οποίος γεννήθηκε δίχως ακοή και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ενεργό δράση στη κοινότητα των κωφών, διοργανώνοντας καμπάνιες για οθόνες στα σινεμά «φιλικές» προς άτομα που δεν έχουν την ακοή τους, και διδάσκοντας τη νοηματική στο σχολείο του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top