Μαίνονται οι αιματηρές διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας με τους Παλαιστίνιους να μην οπισθοχωρούν και τους Ισραηλινούς να χτυπούν στο ψαχνό όσους πλησιάζουν στα σύνορα. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 30.

Ακόμη μία ματωμένη εβδομάδα στη Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστίνιοι τρέχουν για να γλιτώσουν από τα πυρά των Ισραηλινών. Οι διαδηλωτές καίνε λάστιχα. Πυκνοί μαύροι καπνοί κάνουν την ορατότητα αδύνατη. Μια σφαίρα πετυχαίνει έναν άνδρα στο πόδι. Τον απομακρύνουν σηκωτό.

«Oι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε πέντε περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας, στα σύνορα με το Ισραήλ. Ακούμε τον ήχο από τους πυροβολισμούς των Ισραηλινών. Αυτός ο άνδρας έχει χτυπηθεί στο πόδι του» μεταδίδουν στο Skynews.

Οι νεκροί ξεπερνούν τους 30, ενώ οι τραυματίες τους 1.300. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι κι ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που κατέγραφε τις εξελίξεις. Ο χαμογελαστός ρεπόρτερ όπως τον αποκαλούσαν.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για τον αποκλεισμό της Γάζας και ζητούν την επιστροφή τους σε εδάφη που έχει καταλάβει το Ισραήλ, το οποίο κατηγορεί τη Χαμάς για όσα συμβαίνουν.

Μεγαλύτερες διαδηλώσεις αναμένονται στις 15 Μαΐου που συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του Ισραήλ.

Πηγή: Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων STAR