Ο Ερντογάν δεν θα σταματήσει εως ότου αποχωρήσουν οι Κούρδοι από την Βόρεια Συρία

Παρά τις δηλώσεις Τραμπ περί αποχωρήσεως από τη Συρία, τα αμερικανικά στρατεύματα συνεχίζουν τα οχυρωματικά τους έργα στη Μανμπίτζ

Ο Ερντογάν δεν θα σταματήσει, όπως είπε, την προσπάθειά του να διώξει τους Κούρδους μαχητές από τη Βόρεια Συρία. Την ίδια ώρα, παρά τις δηλώσεις Τραμπ περί αποχωρήσεως από τη Συρία, τα αμερικανικά στρατεύματα συνεχίζουν τα οχυρωματικά τους έργα στη Μανμπίτζ.

«Βρίσκω την κατάλληλη στιγμή να επαναλαβω ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να διασφαλίσουμε όλες τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, πρώτον και κυρίως τη Μανμπίτζ» τονίζει σε δηλώσεις του ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Την ίδια ώρα στη συριακή πόλη της Μανμπίτζ, ανατολικότερα της Αφρίν, οι αμερικανοί συνεχίζουν τα οχυρωματικά τους έργα.
Υπάρχουν νέες θέσεις των Αμερικανών εδώ. Βρίσκονται εδώ τις τελευταίες επτά οκτώ μέρες. Είναι για να διασφαλιστούν οι περιοχές από επιθέσεις της Τουρκίας και από μισθοφόρους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι σύντομα θα αποχωρήσουν οι 2.000 στρατιώτες που βρίσκονται στη Συρία.

 «Στόχος είναι η νίκη του ISIS και όταν αυτό επιτευχθεί πλήρως, ήδη έχει γίνει εξαιρετική πρόοδος και όταν δεν θα υπάρχει ανάγκη να βρίσκονται εκεί τα στρατεύματα και θα μπορέσουμε να μεταβιβάσουμε στα τοπικά στρατεύματα αυτό σίγουρα είναι ο στόχος» τονίζει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Για το μέλλον της Συρίας ήταν και η σύσκεψη κορυφής που έγινε στην Άγκυρα υπό τον Ερντογάν με τη συμμετοχή του Ρώσου και του Ιρανού προέδρου.

«Οι Αμερικανοί λένε κάτι κάθε μέρα. Η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι εμπιστοσύνης, ούτε στα λόγια ούτε στις πράξεις» τόνισε ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι ενώ παράλληλα  κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες πως στη Συρία είχαν υποστηρίξει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον του Άσαντ.

«Η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία υποστηρίζουν την κυριαρχία της Συριακής Δημοκρατίας, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της. Και αυτό φαίνεται στο κοινό ανακοινωθέν» τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top