Χάος στην Αλβανία: Οργισμένοι διαδηλωτές έκαναν γυαλιά-καρφιά διόδια ζητώντας την παραίτηση Ράμα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι – Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Αλβανός Πρωθυπουργός - Νέα ενημέρωση: 2/4/18 20:39

Χάος επικράτησε στην Αλβανία, όταν οργισμένοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε διόδια που οδηγούν στο Κοσσυφοπέδιο δηλώντας ότι πρόκειται για ένα σκάνδαλο του Ράμα από τον οποίο ζητούν να παραιτηθεί.

Όπως θα δείτε στο video, oι σταθμοί των διοδίων έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οργισμένοι Αλβανοί πολίτες σπάνε ότι βρουν μπροστά τους, ενώ ο δρόμος θυμίζει πεδίο μάχης.

Τα κουβούκλια γίνονται θρύψαλα, επεμβαίνει η αστυνομία και ξεκινούν άγρια επεισόδια. Οι διαδηλωτές πιάνονται στα χέρια με τους αστυνομικούς

Τα διόδια αυτά τοποθετούνται για πρώτη φορά στο αλβανικό οδικό δίκτυο και έχουν εξοργίσει τους κατοίκους της φτωχότερης πόλης της βόρειας Αλβανίας, στο Κουκς.

Πλέον οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να πληρώνουν 10 ευρώ κάθε φορά που θα μετακινούνται από και προς τα Τίρανα όταν ο βασικός τους μισθός κυμαίνεται περίπου στα 200 με 250 ευρώ.

Τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο του αλβανικού έθνους όπως ονομάζεται έχουν βάλει φωτιά στην πρωθυπουργική καρέκλα. Οι Αλβανοί ζητούν την παραίτηση του Έντι Ράμα, ενώ εκείνος με τρεμάμενη φωνή ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά:

«Η βάρβαρη επίθεση κατα της κοινής ιδιοκτησίας και η καταστολή της αστυνομίας είναι σοβαρά εγκλήματα και θα τιμωρηθούν».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top