Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Αν χρειαστεί, θα πάρουμε ζωές για τη μεγάλη Τουρκία»

Σε ομιλία του στη Σαμψούντα

Νέο παραλήρημα Ερνογάν: «Αν χρειαστεί, θα πάρουμε ζωές γι

Ανησυχία προκαλεί το νέο «παραλήρημα» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά πάντων. Ανεβάζοντας στα ύψη την ένταση των... πολεμικών ιαχών, ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του στη Σαμψούντα, περιέγραψε το όραμά του για το πώς θα ξαναγίνει μεγάλη η Τουρκία: με... αιματοκύλισμα!

«Τη μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση. Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε» πρόσθεσε ενώ ανέφερε πως «ακολουθεί το Ιντλίπ και το Μανμπίτζ. Αν κάποιοι, κάτω από τη μύτη μας επιμένουν, βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό μας και προσπαθούν να κάνουν τις δικές τους δουλειές, τότε να ξέρουν ότι δεν υπολογίζουμε κανέναν».

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στη Βάρνα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top