Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του καταδικάζει το κείμενο συμπερασμάτων ΕΕ

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του STAR στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

«Καταδικάζουμε με θλίψη το κείμενο που καταδικάζει ‘τις παράνομες δραστηριότητες’ της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σχετικά με το κείμενο συμπερασμάτων της ΕΕ.

Στη γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται επί λέξη ότι «με θλίψη αντικρίζουμε το κείμενο που ετοιμάστηκε στην Σύνοδο της ΕΕ σε σχέση με την Τουρκία και έγινε αποδεκτό το οποίο καταδικάζει τις ‘παράνομες δραστηριότητες της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και στο οποίο αναφέρεται ότι ‘η Κύπρος και η Ελλάδα βρίσκονται σε πλήρη αλληλεγγύη’».

«Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό αυτό το κείμενο το οποίο έχει ως βάση του τα επιχειρήματα των Ε/Κ και της Ελλάδας και που δημιουργεί ευκαιρία σε κάποιες άλλες χώρες για να κρυφτούν πίσω από αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «αποτελεί απόδειξη ότι η ΕΕ χωρίς να κοιτάζει πόσο δίκαιες και νομικές είναι οι απόψεις που στηρίζει, δίνει τη στήριξή της χωρίς όρους σε μια χώρα μόνο επειδή έχει το καθεστώς του μέλους και ότι δεν μπορεί να μείνει αμερόληπτη στο θέματα της Κύπρου». 

«Όσο αυτή η στάση συνεχίζεται, η ΕΕ δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή ως τρίτες μέρος σε οποιοδήποτε ζήτημα του Κυπριακού. Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ που είναι μέσα στην ΕΕ ενώ υιοθετούν ένα λεκτικό που απέχει από την αλληλεγγύη προς την Τουρκία η οποία αγωνίζεται με διάφορες θυσίες με τα τρομοκρατικά στοιχεία που αποτελούν απειλή για την ίδια, βρίσκουμε περίεργη την στήριξή τους λογαριασμούς της ‘Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’ που δεν συνάδουν με τους με τους διεθνείς κανόνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top