Τρομοκρατική επίθεση στην Τρεμπ: Τρεις οι νεκροί – Συνελήφθη η σύντροφος του τζιχαντιστή

To πρωί του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή ο αντισυνταγματάρχης, ο οποίος πήρε οικειοθελώς τη θέση ομήρου

Δείτε το χθεσινό ρεπορτάζ από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Τρεις είναι οι νεκροί από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Τρεμπ της Γαλλίας. Ο 45χρονος αντισυνταγματάρχης της Εθνικής Χωροφυλακής της Γαλλίας υπέκυψε στα τραύματά του, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, το πρωί του Σαββάτου.

Ο αντισυνταγματάρχης, ο οποίος πήρε οικειοθελώς τη θέση ομήρου στο σούπερ μάρκετ και τελικά τραυματίστηκε σοβαρά λίγο πριν την είσοδο των ειδικών δυνάμεων που εξουδετέρωσαν τον δράστη, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Το χρονικό

Ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης Ρεντουάν Λακντίμ, μαροκινής καταγωγής, έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν, σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό, πριν τραυματίσει στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS κοντά στο στρατόπεδό του, κοντά στο σημείο.

Στη συνέχεια, εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ και σκότωσε άλλους τρεις ανθρώπους (μαζί με τον αντισυνταγματάρχη της χωροφυλακής).  Συνολικά τραυμάτισε 15 άτομα προτού πέσει νεκρός, από τα πυρά ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Ο δράστης φέρεται να ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές ως ύποπτος για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση και να είχε φυλακιστεί επανειλημμένα, έχοντας βγει για τελευταία φορά από τη φυλακή το 2016.

Οι πελάτες κρύφτηκαν στην αποθήκη – ψυγείο για να γλιτώσουν

Στην αποθήκη - ψυγείο του καταστήματος κρύφτηκαν οι πελάτες για να γλιτώσουν από τον δράστη της ομηρείας στο σουπερμάρκετ Super U.

Όπως περιέγραψε ο κάτοικος της περιοχής Κριστιάν Γκιμπέρ στο Reuters,  όταν έφτασε στο σουπερμάρκετ μαζί με τη σύζυγό του και την αδερφή της άκουσαν πυροβολισμούς.

Ο άνδρας είπε στις δυο γυναίκες και σε κάποιους άλλους πελάτες να κλειδωθούν στο ψυγείο κι εκείνος άρχισε να ψάχνει στους διαδρόμους, ενώ τηλεφωνούσε ταυτόχρονα στην αστυνομία. Τότε, όπως περιέγραψε, είδε τον δράστη που κρατούσε ένα όπλο και ένα μαχαίρι να φωνάζει «Αλαχού Ακμπάρ» και να διατάζει κάποιους ανθρώπους να πέσουν στο πάτωμα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του άνδρα, ο δράστης του επιτέθηκε με το μαχαίρι, ωστόσο εκείνος κατάφερε να ξεφύγει και βγήκε από μία έξοδο κινδύνου.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων.

Γαλλία: To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Τρεμπ - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του τζιχαντιστή

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως ένας «στρατιώτης του χαλιφάτου» πραγματοποίησε την επίθεση. Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Συνελήφθη η σύντροφος του τζιχαντιστή

Στα χέρια των γαλλικών αρχών βρίσκεται η σύντροφος του 26χρονου δράστη της επίθεσης Ρεντουάν Λακντίμ. Η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας που σχετίζεται με τρομοκρατικό χτύπημα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top