Αρνείται τις κατηγορίες ο Σαρκοζί - Στο πλευρό του η Κάρλα Μπρούνι

«Βρίσκομαι εδώ γιατί οφείλω στους Γάλλους την αλήθεια. Δεν πρόδωσα ποτέ την εμπιστοσύνη τους»

Να υπερασπιστεί τον εαυτό του επιχείρησε ο Νικολά Σαρκοζί, που έδωσε συνέντευξη στη γαλλική τηλεόραση μια μέρα αφότου του απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007.

Διαβάστε επίσης: Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί

Ο Σαρκοζί αρνήθηκε και πάλι όλες τις κατηγορίες και έκανε και πάλι λόγο για συκοφαντίες σε βάρος του, ενώ για την υπεράσπιση του επιστρατεύθηκε και η Κάρλα Μπρούνι.

 «Βρίσκομαι εδώ γιατί οφείλω στους Γάλλους την αλήθεια. Δεν πρόδωσα ποτέ την εμπιστοσύνη τους».

Στους Γάλλους απευθυνόταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε ο Νικολά Σαρκοζί μέσα από την τηλεοπτική του συνέντευξη, μια μέρα αφότου του απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για το σκάνδαλο της χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007. Στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση.

«Η σπείρα Καντάφι, που είναι μια σπείρα δολοφόνων… ο πατέρας, ο γιός, ο ανιψιός, ο ξάδερφος, ο εκπρόσωπος τύπου, η ερωμένη, ο γαμπρός με χτυπούν με προσβολές και συκοφαντίες».

Ο Σαρκοζί, που αρνείται όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν,  υποστήριξε πως στο στόχαστρο των εχθρών του εκτός απ αυτόν μπαίνουν η Γαλλία και το προεδρικό αξίωμα και επανέλαβε πως η πολιτική για τον ίδιο έχει τελειώσει.  Ο δικηγόρος του Σαρκοζί ανακοίνωσε το πρωί πως θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης να τεθεί ο πελάτης του υπό δικαστικό έλεγχο. Μια κίνηση που δεν έχει ξαναγίνει για πρώην πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας

 «Δεν υπάρχει ένα ντοκουμέντο, μια φωτογραφία, ένας λογαριασμός, μια απτή απόδειξη. Υπάρχει μόνο μίσος, λάσπη, μετριότητα, κακία και συκοφαντία», είπε ο Σαρκοζί.   

 Στο πλευρό του Νικολά Σαρκοζί έσπευσε η Κάρλα Μπρούνι. «Είμαι περήφανη για σένα αγάπη μου», έγραψε η διάσημη σύζυγος του πρώην προέδρου της Γαλλίας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top