Άνοιξε τα μάτια της η κόρη του Ρώσου διπλού πράκτορα που δηλητηριάστηκε στο Λονδίνο

Δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον περίγυρό της

Άνοιξε τα μάτια της η κόρη του Ρώσου διπλού πράκτορα

Ξύπνησε για λίγο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο η κόρη του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ, Γιούλα, η οποία δηλητηριάστηκε μαζί με τον πατέρα της στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η 33χρονη γυναίκα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με το περιβάλλον με τρόπο που να καταφέρει να συνεννοηθεί με τους γύρω της.

Οι θεράποντες ιατροί της, κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι φοβούνται πως τόσο εκείνη, όσο και ο πατέρας της μπορεί να έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη μετά από την επίθεση με το νευροτοξικό παράγοντα που δέχθηκαν στις αρχές του μήνα.

Και οι δύο νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της δηλητηρίασης στους οργανισμούς πατέρα και κόρης.

Μάλιστα οι γιατροί δεν αποκλείουν η κατάσταση της υγείας τους να χειροτερεύσει δραματικά, ακόμα και να επέλθει το μοιραίο.

Το δικαστήριο έδωσε άδει να δοθούν στους ειδικούς του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, νέα δείγματα αίματος από τον Σκρίμπαλ και την κόρη του, ώστε να εξακριβωθεί ποιος ακριβώς είναι ο νευροτοξικός παράγοντας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα ο Ρώσος πρώην πράκτορας, Σεργκέι Σκρίμπαλ και η κόρη του βρέθηκαν σε ημιθανή κατάσταση σε παγκάκι πάρκου στο Λονδίνο από περαστικούς.

Η επίθεση που δέχτηκαν προκάλεσε μάλιστα τριγμούς στις σχέσεις Μεγάλης Βρετανίας και Ρωσίας, καθώς η Τερέζα Μέι δήλωσε ανοιχτά και δημόσια ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα και της κόρης του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top