Ασυνήθιστο φαινόμενο: Πάνω από 130 φάλαινες ξεβράστηκαν και πέθαναν σε ακτές της Αυστραλίας – Προειδοποίηση για καρχαρίες

Θανάσιμος εγκλωβισμός σε ρηχά νερά (video)

«Μάχη» με το χρόνο έδωσαν διασώστες στην Αυστραλία, προκειμένου να σώσουν πάνω από 150 φάλαινες που ξεβράστηκαν στις δυτικές ακτές της χώρας.

Όπως θα δείτε και στο video, παρά τις προσπάθειές τους, πάνω από τις μισές φάλαινες πέθαναν, με τις Αρχές και τους εθελοντές να δίνουν αγώνα ώστε να σώσουν τις υπόλοιπες 50 που ήταν ακόμα ζωντανές στη παραλία, και άλλες 50 που είχαν «κολλήσει» σε ρηχά νερά. Τελικά δεν τα κατάφεραν και οι 130 πέθαναν.

Οι φάλαινες ξεβράστηκαν στο Hamelin Bay, 315 χιλιόμετρα νότια του Περθ.

Αν και τέτοιους είδους εγκλωβισμός είναι «συνηθισμένος» όταν οι φάλαινες είναι άρρωστες, τραυματισμένες ή έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, αυτή τη φορά ο αριθμός των φαλαινών που ξεβράστηκαν θεωρείται «ασυνήθιστος» από τους επιστήμονες που ψάχνουν να βρουν τι προκάλεσε αυτό το φαινόμενο.

Μάλιστα εκδόθηκε και προειδοποίηση για καρχαρίες με τις Αρχές να συμβουλεύουν τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μακριά από τις ακτές, καθώς οι νεκρές φάλαινες είναι πιθανό να τους προσελκύσουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top