Πολεμικό σκηνικό στη Βουλή του Κοσόβου: Βουλευτές πέταξαν δακρυγόνα μέσα στην αίθουσα

Δακρυγόνα πέταξαν βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Βουλή του Κοσόβου για να εμποδίσουν τους συναδέλφους τους να επικυρώσουν συμφωνία για τα σύνορα στο Μαυροβούνιο- Νέα ενημέρωση

Αυτή η συμφωνία είναι ιδιαιτέρως σημαντική για να  μπορούν οι πολίτες του Κοσόβου να  ταξιδεύουν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  χωρίς την έκδοση βίζα.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης Vetevendosje είναι εναντίον της συμφωνίας που έχει υπογραφεί μαζί με το Μαυροβούνιο το 2015 και ισχυρίζεται πως παραχωρούνται λανθασμένα  έτσι 80.000 στρέμματα.

Ίδιος τρόπος διαμαρτυρίας είχε συμβεί και παλιότερα σε προηγούμενες   προσπάθειες επικύρωσης της συμφωνίας με το Μαυροβούνιο. 

Το "πολεμικό" σκηνικό στη Βουλή ξεκίνησε όταν έπεσε ένα δακρυγόνο τη στιγμή που οι βουλευτές ήταν έτοιμοι  να προχωρήσουν σε ψηφοφορία και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής ανέβαλε την διαδικασία μέχρι να αεριστεί η αίθουσα.

Η διαδικασία άρχισε και πάλι στις 02:15 ( ώρα Ελλάδας) ,αλλά ένα δεύτερο δακρυγόνο έτρεφε σε φυγή σχεδόν όλους τους παρευρισκόμενους βουλευτές. 

Ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης είχε ζητήσει από την αρχή επανακαθορισμό των συνόρων με το Μαυροβούνιο, με τη διεξαγωγή μιας διεθνούς συνόδου.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top