Χρυσό Μετάλλιο των Μαγείρων της Γαλλίας για τον Ελληνοκύπριο σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη

Μαγεμένοι από τις γευστικές του δημιουργίες είναι οι πιο ξακουστοί μάγειρες της Γαλλίας

Συλλογή σημαντικών διακρίσεων κάνει ο Ελληνοκύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, που διαπρέπει στο Παρίσι αλλά και διεθνώς με τις εξαιρετικά δημιουργικές του γαστρονομικές γεύσεις που είναι εμπνευσμένες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μετά το αστέρι Μισελέν, ο ελληνοκύπριος σεφ κατέκτησε το πολυπόθητο Χρυσό Μετάλλιο των Μαγείρων της Γαλλίας. Η κάμερα του Star ήταν στην συγκινητική τελετή.

Διαβάστε περισσότερα: Αστέρι Michelin για ελληνικό εστιατόριο στο Παρίσι - Πελάτες του ο Macron, η Catherine Deneuve και ο Nicolas Sarkozy

 

Μετά την οδύσσεια για να κατακτήσει τον θαυμαστό κόσμο της γαστρονομίας, ήρθαν οι ύψιστες διακρίσεις για τον γνωστό σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη.

Μαγεμένοι από τις γευστικές του δημιουργίες, οι πιο ξακουστοί μάγειρες της Γαλλίας, τον βράβευσαν με την σημαντικότερη γαστρονομική αναγνώριση, το Χρυσό Μετάλλιο των Μαγείρων της Γαλλίας, ανακηρύσσοντας τον σε  κορυφαίο σεφ της Γαλλίας αλλά και Διεθνώς και.

«Αποφασίσατε να ξαναδώστε χρυσή λάμψη στην Ελληνική Κουζίνα που συχνά δεν εκπροσωπείτε καλά στην πρωτεύουσα μας. Παντρεύετε τα ελληνικά προϊόντα με την γαλλική τεχνική σας. Είστε ο μεγάλος πρέσβης της Ελληνικής γαστρονομίας στο Παρίσι».

Το Χρυσό Μετάλλιο των Μαγείρων της Γαλλίας για τον Ανδρέα Μαυρομμάτη, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την βράβευση του με ένα πολύτιμο αστέρι από τον διάσημο οδηγό υψηλής γαστρονομίας Μισελέν.

Αυτή η βράβευση είναι η ενθάρρυνση για τα επόμενα βήματα. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το καλύτερο γιατί οφείλουμε το καλύτερο στον εαυτό μας, στην πατρίδα μας . 

Ο διάσημος Ελληνοκύπριος σεφ, κατάφερε να ξεχωρίσει προβάλλοντας τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα στις δημιουργίες του στις οποίες συνδυάζει στοιχεία της μεσογειακής κουζίνας με τα πιο σπάνια και εκλεπτυσμένα υλικά.

«Η Ελλάδα του είναι υπόχρεη. Του είναι υπόχρεη για την αλλαγή της εικόνας που δημιούργησε στην ελληνική κουζίνα μαζί με τα αδέρφια του. Εγώ του βγάζω το καπέλο» τόνισε η δημοσιογράφος και ειδικός σε θέματα γαστρονομίας, Αλμπέρ Ναμιας.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top