Πεδίο μάχης η Βολιβία - Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ καλλιεργητών κοκαΐνης

Προκειμένου να τους διαλύσει η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κατέσχεσε συρματοπλέγματα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι στη Λα Παζ της Βολιβίας, όταν ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ δύο αντίπαλων ομάδων καλλιεργητών κοκαΐνης. Επτά άτομα τραυματίστηκαν και δεκαεπτά συνελήφθησαν.

H μία ομάδα προσπάθησε να πάρει με τη βία μια "αγορά", σε σημείο όπου η κόκα πωλείται νόμιμα, το οποίο όμως ελεγχόταν από την αντίπαλη ομάδα.

Προκειμένου να τους διαλύσει η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κατέσχεσε συρματοπλέγματα, τα οποία οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν για να σταματήσουν την αστυνομία.

Μεταξύ των τραυματιών ήταν αστυνομικοί που χτυπήθηκαν με πέτρες.

Ένα ιδιωτικό σχολείο και αρκετές επιχειρήσεις έπρεπε να κλείσουν τις πόρτες τους εξαιτίας των δακρυγόνων και του πετροπολέμου που γινόταν.

Σημειώνεται ότι το Κογκρέσο της Βολιβίας ενέκρινε τον Φεβρουάριο του 2017, την αύξηση των εκτάσεων όπου επιτρέπεται να καλλιεργείται νόμιμα κοκαϊνη από τα 120.000 στρέμματα στα 220.000 στρέμματα. Το νομοσχέδιο τροποποιεί τις διατάξεις αυτού που είχε εγκριθεί τη δεκαετία του 1980 για την παραγωγή κόκας για παραδοσιακές χρήσεις.

Οι λαοί των Άνδεων μασούν φύλλα κόκας ή παρασκευάζουν τσάι με αυτά εδώ και αιώνες, καθώς οι ιδιότητες των φύλλων της τους βοηθούν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του μεγάλου ύψους, την κόπωση, ή ακόμη να ξεχνούν την πείνα τους. Τα φυτά κόκας χρησιμοποιούνται σε τελετουργίες των ιθαγενών και θεωρούνται ιερά από πολλές φυλές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top