Για 2η μέρα ανακρίνεται ο Σαρκοζί - Βίντεο ντοκουμέντο με συνέντευξη του Καντάφι από το 2011

Σε αυτό παραδεχόταν ότι είχε βοηθήσει οικονομικά τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας

O Νικολά Σαρκοζί ανακρίνεται για δεύτερη μέρα από τις δικαστικές αρχές της χώρας, προσπαθώντας να πείσει ότι δε χρηματοδοτήθηκε η προεκλογική του εκστρατεία το 2007 από τη Λιβύη.

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο ντοκουμέντο με συνέντευξη του Moυαμάρ Καντάφι από το 2011 έρχεται να αποδυναμώσει τη γραμμή άμυνας του Γάλλου προέδρου.

«Αυτό με συγκλονίζει γιατί ήμουν ο μοναδικός που βοήθησε τον Νικολά Σαρκοζί για να πάρει την εξουσία. Είμαι εκείνος που τον υποστήριξε με χρήματα να γίνει πρόεδρος» είχε πει τότε ο Καντάφι.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος ανακρίνεται από χθες για την υπόθεση από τις γαλλικές αρχές, πέρασε τη νύχτα του στο Παρίσι. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης εμφανίστηκε ταλαιπωρημένος και ανέκφραστος για να επιστρέψει στην αίθουσα της ανάκρισης.

«Ήρθε και με επισκέφθηκε εδώ, μέσα σε αυτή τη σκηνή όταν ακόμα ήταν υπουργός Εσωτερικών. Μου ζήτησε χρήματα, του έδωσα και έγινε Πρόεδρος» είχε προσθέσει ο Καντάφι.

Ούτε ο ίδιος, ούτε οι δικηγόροι του σχολίασαν την τελευταία εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια. Ωστόσο, ο πρώην Γάλλος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει τις κατηγορίες αυτές γελοίες και προϊόν χειραγώγησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top