Ένας νεκρός στο Όστιν – Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον βομβιστή που είχε σκορπίσει τον πανικό

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη - Δύο νεκροί από τα τρομοπακέτα που άφηνε - Νέα ενημέρωση 13:44

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία του Όστιν την Πέμπτη, μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς σε προάστιο της πόλης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές, ο ύποπτος που πέθανε μετά από αστυνομική ενέδρα, ήταν πίσω από όλες τις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στο Όστιν αυτό το μήνα. Ωστόσο, ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα πακέτα- βόμβες.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Όστιν, Μπράιαν Μανλέι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου νωρίς την Τετάρτη ότι «ο 24χρονος ύποπτος πιστεύεται ότι ήταν υπεύθυνος για όλες τις σημαντικές βομβιστικές επιθέσεις του Όστιν από τις 2 Μαρτίου». Βέβαια, δεν αποκάλυψε το όνομά του, αλλά υπογράμμισε ότι το κίνητρο για τις βομβιστικές επιθέσεις παραμένει μυστήριο.

Το χρονικό των τρομοπακέτων και οι δύο νεκροί

Η δράση του βομβιστή του Όστιν ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου και δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη των δεμάτων.

Την περασμένη Δευτέρα ένα αγόρι 17 ετών έχασε τη ζωή του και η 40χρονη μητέρα του τραυματίστηκε, όταν το παιδί μετέφερε το πακέτο – βόμβα μέσα στο σπίτι τους.

Λίγες ώρες αργότερα, άλλη μία γυναίκα, 75 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, όταν βρήκε μπροστά στο σπίτι της ένα άλλο παγιδευμένο πακέτο, το σήκωσε κι εκείνη τη στιγμή πυροδοτήθηκαν τα εκρηκτικά.

Τέλος, στις 2 Μαρτίου έχασε τη ζωή του ένας 39χρονος από παρόμοια έκρηξη.

Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει αν τα θύματα ήταν προσωπικοί στόχοι του βομβιστή ή αν πρόκειται για εγκλήματα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα, καθώς τα θύματα στις δύο πρώτες επιθέσεις ήταν Αφροαμερικανοί, ενώ η ηλικιωμένη που τραυματίστηκε καταγόταν από τη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top