Η κατάληψη της Αφρίν άνοιξε την όρεξη του Ερντογάν

Η φωτογραφία στο twitter που παρομοιάζει τον Τούρκο Πρόεδρο με τον Χίτλερ κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Η κατάληψη της Αφρίν στην Συρία από τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απειλεί πλέον ευθέως και το Ιράκ. Πρόσχημα των απειλών του η παρουσία στο βόρειο Ιράκ κουρδικών δυνάμεων, τις οποίες χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Η κατάληψη της Αφρίν άνοιξε την όρεξη του Ερντογάν για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις ακόμη και στο Ιράκ.

«Είπαμε αυτό στην κεντρική κυβέρνηση (του Ιράκ). Ένα νέο Καντίλ (βάση του PKK στο Ιράκ) δημιουργείται εδώ. Που είναι το δεύτερο Καντίλ, είναι στο Σιντζάρ, εάν μπορείτε να το τελειώσετε αυτό, κάντε το. Εάν δε μπορείτε τότε μια νύχτα μπορούμε άμεσα να εισβάλλουμε στο Σιντζάρ και να ξεριζώσουμε όλα τα μέλη του PKK από εκεί» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στους Αμερικανούς με αφορμή την ανησυχία του State Department για την επιχείρηση στην Αφρίν.

«Από τη μια μας λέτε ότι είστε στρατηγικός εταίρος μας και μετά συνεργάζεστε με τρομοκράτες» τόνισε ο "Σουλτάνος".

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρία δις ευρώ ως αποζημίωση για την παραμονή 3.5 εκατομμυρίων προσφύγων στο έδαφος της χώρας του.

«Δώστε μας τα χρήματα, αν όχι, να είστε ειλικρινείς και πείτε ότι λυπάστε αλλά δε μπορείτε να τα δώσετε, οπότε δε θα περιμένουμε στην πύλη της ελπίδας».

Παρομοιάζουν τον Ερντογάν με τον… Χίτλερ!

Άλλη μία εικόνα που συγκρίνει τον Τούρκο Πρόεδρο με τον δικτάτορα Αδόλφο Χίτλερ γίνεται αφορμή για σχόλια. Η φωτογραφία εντοπίστηκε στο twitter και κάνει τον γύρο του διαδικτύου μέσω του hashtag, “σπάστε τη σιωπή για την Αφρίν".

Χάος και πλιάτσικο στην Αφρίν

Στην πόλη επικρατεί χάος μετά την κατάληψή της από τους Τούρκους και τους συμμάχους τους.

«Οι σύμμαχοι των Τούρκων έκλεψαν τα αυτοκίνητά μας, έκλεψαν τα σπίτια μας και τα μαγαζιά μας. Αισθανόμαστε πρόσφυγες μέσα στα σπίτια μας. Χωρίς τρόφιμα, νερό ή ασφάλεια» λέει ο Χασάν, κάτοικος της Αφρίν.  

Μεταξύ των θυμάτων στην Αφρίν και η Βρετανίδα Άννα Κάμπελ ,η οποία πολεμούσε στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων. Είχε ξεκινήσει γεμάτη ενθουσιασμό.

«Το προηγούμενο όνομά μου ήταν Άννα Κάμπελ. Εντάχθηκα στους κούρδους του YPG πέρυσι τον Μάρτιο. Τώρα μόλις ολοκλήρωσα, μόλις ολοκληρώσαμε την εκπαίδευσή μας, ιδεολογική και στρατιωτική».

Περίπου εκατό συγγενείς και φίλοι της συγκεντρώθηκαν στο Λιούις του ανατολικού Σάσεξ της Αγγλίας και τίμησαν τη μνήμη της. Ανάμεσά τους και ο πατέρας της...

«Με ρώτησαν τι συνέβη στην κόρη μου ώστε να θέλει να πάρει ένα όπλο και να πυροβολεί ανθρώπους...Είπα γιατί πρέπει να αντιμετωπίζεις τη φωτιά με φωτιά...» δήλωσε ο πατέρας της Ντερκ Κάμπελ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top