Επιμένει να ζητά συνάντηση με τον Τραμπ ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Θα απελευθερώσει και τρεις φυλακισμένους Αμερικανούς

Δεύτερη απόπειρα προσέγγισης του Αμερικανού προέδρου επιχειρεί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας

Θα απελευθερώσουν τρεις Αμερικανούς φυλακισμένους
Όλα δείχνουν πως ο " Supreme Leader" της Β. Κορέας έχει βάλει σκοπό να πρωταγωνιστήσει στα φώτα της παγκόσμιας διπλωματικής σκακιέρας και ζητά επίμονα συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.  Μέσω του διαμεσολαβητή που δεν είναι άλλος από την Σουηδία, ο δικτάτορας  Κιμ Γιονγκ Ουν  προτίθεται μάλιστα να απελευθερώσει και τρεις Αμερικανούς κορεατικής καταγωγής, που βρίσκονται φυλακισμένοι στη Β. Κορέα.  
 
Μιλώντας στο CBS η Νοτιοκορεάτισσα  υπουργός των Εξωτερικών Κάνγκ Κιούνγκ Ουά, ανέφερε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξεπλάγην από το αιφνιδιαστικό " ναί" του Αμερικανού προέδρου για ενδεχόμενη συνάντηση και ήδη βολιδοσκοπεί την κατάσταση,ενώ σύμφωνα πάντα με την ίδια, ο δικτάτορας σκέφτεται πολύ σοβαρά ακόμη και την αποπυρηνικοποίηση της χώρας του. 
 
Για το σενάριο μιας τέτοιας συνάντησης, εργάζονται ήδη πυρετωδώς τα αρμόδια επιτελεία  στο Λευκό Οίκο για να παραδώσουν μια ρεαλιστική ατζέντα στον πρόεδρο Τράμπ,ενώ οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με την αποφυλάκιση των τριών Αμερικανών λαμβάνουν χώρα μέσω ενός καναλιού επικοινωνίας με την ονομασία "ο δίαυλος της Νέας Υορκης".  
 
Για μια επικείμενη συνάντηση των δύο ηγετών συζήτησαν η Σουηδέζα υπουργός Εξωτερικών Μάργκοτ Βάλστρομ με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό της  στην Στοκχόλμη, που συμφώνησαν πως "πρέπει τα πράγματα να προχωρήσουν προς μια σωστή κατεύθυνση". 
 
Οι τρείς φυλακισμένοι του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο Κιμ Ντονγκ Τσουλ, Αμερικανοκορεάτης  Πάστορας που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κατασκοπείας και οι Κιμ Χακ Σόνγκ και Κιμ Σανγκ Ντουκ, που εργάζονταν για το πανεπιστήμιο Τεχνολογάς και Ερευνών της Πιονγκγιάνγκ, που συνελήφθησαν για "εχθρικές ενέργειες".   
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top