Η Μόσχα απαντά στη Βρετανία και απελαύνει 23 Βρετανούς διπλωμάτες για την υπόθεση Σκριπάλ

Αποσύρει και την άδεια να ανοίξει η Βρετανία γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη

Στην απέλαση Βρετανών διπλωματών θα προχωρήσει η Μόσχα, στον απόηχο της απόπειρα δολοφονίας με δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ σε βρετανικό έδαφος.

Οι 23 Βρετανοί διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία σε διάστημα μιας εβδομάδας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η Ρωσία αποσύρει την άδεια να ανοίξει η Βρετανία γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, προσθέτοντας ότι κλείνει και το Βρετανικό Συμβούλιο στη Ρωσία.

Τέλος, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να ανακοινώσει κι άλλα μέτρα στην περίπτωση που η Βρετανία προβεί σε περαιτέρω εχθρικά βήματα.

Λίγο νωρίτερα ο Βρετανός πρεσβευτής στην Μόσχα Λόρι Μπρίστοου είχε κληθεί να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα και όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την συνάντηση αυτή οι ρωσικές αρχές τον ενημέρωσαν για τα βήματα που θα πάρουν σε απάντηση στο μέτρο που έλαβε η Βρετανία για την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών.

Ο Βρετανός πρεσβευτής είχε κληθεί και την περασμένη Τρίτη να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της κρίσης που ξέσπασε μετά την δηλητηρίαση στη Βρετανία του Ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με νευροπαραλυτική ουσία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top