Ρωσία -Δύση: Ολοταχώς προς ένα ψυχρό πόλεμο

Η κόντρα έχει περάσει και σε προσωπικό επίπεδο Υπουργών ανάμεσα στο Ρώσο ΥΠΕΞ και τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας

Η Ρωσία οδεύει προς τις εκλογές της Κυριακής στη σκια του κατασκοπικού θρίλερ που έχει χωρίσει τη Μόσχα με τη Δύση με τρόπο θυμίζει εποχές ψυχρού πολέμου.

Η κόντρα έχει περάσει και σε προσωπικό επίπεδο Υπουργών, το Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών να απαντά με οργή στο Βρετανό Υπουργό Άμυνας.

Ο Πούτιν ....διακτινίζεται σε φόρουμ νέων επιχειρηματιών... Παντού στη ρωσική επικράτεια, μια ανάσα πριν τις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή.

Δίνει την εκλογική μάχη την ώρα που οι σχέσεις του με τη Δύση ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί μετά τη δηλητηρίαση του διπλού Ρώσου κατασκόπου στη Μεγάλη Βρετανία. Νέα στοιχεία δείχνουν πως το δηλητήριο μετέφερε εν αγνοία της η κόρη του πράκτορα , Γιουλια, μέσα στη βαλίτσα της 131 άνθρωποι φαίνεται πως έχουν μολυνθεί.

 Βρετανός ΥΠΕΞ: Ο Πούτιν διέταξε την επίθεση

Ο ΥΠΕΞ της Μ. Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δηλώνει πως:  «Πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανό να είναι απόφαση του-να διατάξει τη χρήση νευροπαραλυτικού παράγοντα στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, στους δρόμους της Ευρώπης για πρώτη φορά από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο».

Από τη μια πλευρά η Μεγάλη Βρετανία. Από πίσω της συνασπίζονται Ηνωμένες Πολιτείες , Γαλλία και Γερμανία. Από την άλλη η Ρωσία. Αέρας ψυχρού πολέμου κατακλύζει την ατμόσφαιρα.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top