Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης διέπραξαν κατασκοπεία στον Έβρο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της αντιπολιτευτικής εφημερίδας «Sozcu».

Κατά την άποψη του αρθρογράφου, «δεν ακολουθούν πατημασιές, -όπως αναφέρει σκωπτικά- αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, αλλά μη βαθμοφόροι στρατιώτες.

Επίσης στην περιοχή υπάρχουν πινακίδες στα τουρκικά, ελληνικά, γερμανικά και γαλλικά που αναφέρουν ότι πρόκειται για “στρατιωτικά απαγορευμένη περιοχή” και ότι “απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο”. Σύμφωνα με το δίκαιό μας, η λήψη φωτογραφιών και βίντεο σε στρατιωτικά απαγορευμένη περιοχή από Έλληνες στρατιώτες στοιχειοθετεί το έγκλημα της ‘απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας’»..

Αναφέρει ακόμη ότι «την ώρα που η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες διεθνώς να τους απελευθερώσει και να τους πάρει πίσω, ας θυμηθούμε πώς έχει συμπεριφερθεί η Ελλάδα προς Τούρκους στρατιώτες», και στη συνέχεια καταγράφει κάποια περιστατικά αερομαχιών στο Αιγαίο που είχαν άσχημο αποτέλεσμα για Τούρκους πιλότους, όπως το 1996 ή το 2006, όπου ο Τούρκος πιλότος, που σώθηκε από αερομαχία, στη συνέχεια καταδικάστηκε από την Ελλάδα, “που δεν είχε τη σχετική αρμοδιότητα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο” σε 4 χρόνια φυλάκιση».

Kαι καταλήγει: «το αν θα αφεθούν ελεύθεροι οι Έλληνες στρατιώτες, που πέρασαν τα σύνορα και σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποδείξεις έχουν διαπράξει έγκλημα, δεν το γνωρίζουμε, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει γίνει καταφύγιο γκιουλενιστών και αρνείται να τους εκδώσει».

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη