Πυροβολισμοί σε λύκειο στην Αλαμπάμα – Μια μαθήτρια νεκρή

Λίγες μόλις ώρες αφότου πέρασε ο νόμος στη Φλόριντα για την οπλοφορία εκπαιδευτικών στα σχολεία

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν την Τετάρτη σε λύκειο της Αλαμπάμα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια μαθήτρια και να τραυματιστούν ακόμα δύο άτομα.

Όπως αναφέρει η Washington Post η αστυνομία αναφέρει ότι το περιστατικό ήταν δυστύχημα, χωρίς όμως να διευκρινίζει πώς ο δράστης βρέθηκε με όπλο μέσα στο σχολείο.

Το νέο αιματηρό περιστατικό σε σχολείο των ΗΠΑ σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες αφότου η πολιτεία της Φλόριντα ψήφισε τον νόμο που επιβάλλει κάποιους περιορισμούς στην πρόσβαση στα πυροβόλα όπλα και ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να οπλοφορούν ορισμένοι εκπαιδευτικοί μέσα στα σχολεία.

Ο νόμος εγκρίθηκε με 67 ψήφους υπέρ έναντι 50 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα.

Για να τεθεί τώρα σε εφαρμογή θα πρέπει να επικυρωθεί από τον κυβερνήτη της Πολιτείας, όμως ο Ρικ Σκοτ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα εναντιωθεί στο κόμμα του και θα ασκήσει βέτο.

Αν δε συμβεί αυτό, τότε ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ μέσα σε 15 μέρες.

Οι διατάξεις του νόμου αυξάνουν το όριο ηλικίας για την αγορά ημιαυτομάτων τουφεκιών εφόδου στα 21 έτη, επιβάλουν περίοδο αναμονής τριών ημερών για την αγορά οποιουδήποτε πυροβόλου όπλου και επιτρέπουν το να οπλοφορούν ορισμένοι εκπαιδευτικοί σε δημόσια σχολεία.

Ωστόσο, αν και κάποια από αυτά τα μέτρα υποστηρίχθηκαν από τους μαθητές και τους γονείς τους, δεν συμπεριλήφθηκε στις διατάξεις του νομοθετήματος ίσως το κεντρικότερο αίτημά τους: το να απαγορευθούν στην Πολιτεία οι πωλήσεις τουφεκιών εφόδου, όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό της 14ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top