Βρέθηκε το παλαιότερο γραπτό μήνυμα σε μπουκάλι – Πετάχτηκε στη θάλασσα πριν από 132 χρόνια

Η εντυπωσιακή του ιστορία

Το παλαιότερο γραπτό μήνυμα σε μπουκάλι είναι 132 ετών και βρέθηκε σε μια παραλία στη δυτική Αυστραλία από ένα ζευγάρι που περπατούσε και «έπεσε» τυχαία πάνω του.

Η ιστορία του είναι εντυπωσιακή. Το μπουκάλι (με το γραπτό μήνυμα), πετάχτηκε για πρώτη φορά στη θάλασσα στις 12 Ιουνίου του 1886 και βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2018.

Όπως έγινε γνωστό, η Tonya Illman και ο σύζυγός της, έκαναν έναν αμέριμνο περίπατο στη νήσο Wedge (180 χιλιόμετρα νότια του Perth), όταν εντόπισαν στους αμμόλοφους κάτι που γυάλιζε.

Όταν άνοιξαν το μπουκάλι, διαπίστωσαν πως το μπουκάλι πετάχτηκε στη θάλασσα στις 12 Ιουνίου 1886, από το γερμανικό ιστιοφόρο Paula, καθώς διέσχιζε τον Ινδικό Ωκεανό. Εκείνη την εποχή γερμανικά πλοία έκαναν ένα πείραμα 69 ετών, που περιελάμβανε τη ρίψη χιλιάδων μπουκαλιών στη θάλασσα, για την καταγραφή των ρευμάτων.

(Το ζευγάρι που βρήκε το μπουκάλι)

Κάθε ένα μήνυμα περιελάμβανε τις συντεταγμένες, την ημερομηνία και το όνομα του πλοίου. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, οι ειδικοί κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητά τους.

Πλέον, το μπουκάλι μαζί με το «περιεχόμενό» του, θα εκτίθεται στο μουσείο της Δυτικής Αυστραλίας για τα επόμενα δυο χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top