Ο κύβος ερρίφθη! «Ναι» στον μεγάλο συνασπισμό είπε το SPD

Με 66% υπέρ ξεκινά ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία

«Ναι» στον μεγάλο συνασπισμό για τη διακυβέρνηση της Γερμανίας είπαν τα μέλη του SPD σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και το πρακτορείο Reuters.

Αναλυτικότερα, τα μέλη του κόμματος, ψήφισαν σε ποσοστό 66% υπέρ της συμμετοχής του σε κυβέρνηση συνεργασίας με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Ενημέρωσα την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο για το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Η ψηφοφορία διεξήχθη με επιστολική ψήφο από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 2 Μαρτίου και δικαίωμα συμμετοχής είχαν τα 663.723 μέλη του κόμματος.

Σύμφωνα με τον μεταβατικό αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Όλαφ Σολτς, η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη, ενώ σε 2.300 μέλη του SPD στο εξωτερικό επετράπη η ηλεκτρονική ψήφος.

Το Σάββατο το βράδυ οι φάκελοι μεταφέρθηκαν στα κεντρικά γραφεία του SPD στο Βερολίνο, όπου 120 εθελοντές ξεκίνησαν την καταμέτρηση των ψήφων.

Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του SPD, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θεωρείται έγκυρο - και δεσμευτικό - εφόσον έχει ψηφίσει τουλάχιστον το 20% των μελών του κόμματος, στόχος ο οποίος είχε επιτευχθεί ήδη από την τρίτη ημέρα της ψηφοφορίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top