Αυτές είναι οι χώρες με το καλύτερο ίντερνετ παγκοσμίως - Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Έρευνα διεξήχθη σε 86 χώρες σχετικά με την παροχή ίντερνετ και τις ανισότητες που πιθανόν να προκύπτουν στο δικαίωμα χρήσης του διαδικτύου

EIU βαθμολογεί τις χώρες βάσει της απόδοσής τους

Έρευνα διεξήχθη σε 86 χώρες σχετικά με την παροχή ίντερνετ και τις ανισότητες που πιθανόν να προκύπτουν στο δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης του διαδικτύου από χώρα σε χώρα, ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και μεταξύ των χρηστών, αναλογικά με το κατά κεφαλήν εισόδημα τους. 

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από το Facebook με την εταιρία ανάλυσης και έρευνας, Economist Intelligence Unit, βαθμολογεί τις χώρες βάσει της απόδοσής τους σε τέσσερις κατηγορίες:

- τη διαθεσιμότητα υποδομών για να έχει κανείς ίντερνετ

- το κόστος διαδικτυακών υπηρεσιών για τον μέσο πολίτη

- τη διαθεσιμότητα σχετικού περιεχομένου στην τοπική γλώσσα

- και την ετοιμότητα του εκάστοτε λαού να δεχθεί το διαδίκτυο (την κουλτούρα του, τη στήριξη της πολιτείας, τις ικανότητες και την εκπαίδευση του καθενός).

Η πρόσβαση σε παγκόσμιο επίπεδο στις υπηρεσίες του διαδικτύου δεν είναι και δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια, υπογραμμίζεται στην έρευνα.

«Οι κυβερνήσεις εξαρτώνται ευθέως πλέον από το διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν στους πολίτες αμφίδρομες παροχές υπηρεσιών του κρατικού φορέα, αλλά και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στηρίζουν ολοένα με αυξανόμενους ρυθμούς την παροχή υπηρεσιών τους  στο διαδίκτυο» αναφέρεται επίσης. 

Οι παροχές ίντερνετ παγκοσμίως αυξάνονται, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αναβαθμίζεται και το κόστος χρήσης του διαδικτύου συνεχώς μειώνεται, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, να αυξήσουν σημαντικά τους βαθμούς ελευθερίας.

Βάσει της έρευνας, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην 27η θέση ανάμεσα στις 86 χώρες που χρησιμοποιούν περισσότερο το ίντερνετ και για επαγγελματικούς λόγους. Τελευταία, στην 86η θέση είναι το Κονγκό, ενώ πρώτη στη λίστα είναι η Σουηδία. 

 

Αυτές είναι οι πρώτες 10 χώρες που χρησιμοποιούν περισσότερο το διαδίκτυο, έχουν τις καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες:

  1. Σουηδία
  2. Σιγκαπούρη
  3. ΗΠΑ
  4. Δανία
  5. Νότια Κορέα
  6. Γαλλία
  7. Ηνωμένο Βασίλειο
  8. Χιλή
  9. Πολωνία
  10. Καναδάς

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top