Προοδευτική απόφαση στην Αυστρία: Οι πολίτες θα βρίζουν τους πολιτικούς και με το νόμο

Αρκεί να έχουν.. επιχειρήματα

Πρωτοφανής και πολύ.. προοδευτική είναι η απόφαση που εξέδωσε εφετείο στην Αυστρία, καθώς επισφράγισε το δικαίωμα των πολιτών να βρίζουν όσο θέλουν, οποιονδήποτε πολιτικό, αρκεί να έχουν... επιχειρήματα.

«Επειδή ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία αλλά έγκλημα, λέμε: Άντε γ*** σου Στράχε!»: Η συγκεκριμένη, κάθε άλλο παρά κολακευτική, έκφραση έγινε λάβαρο των ακροαριστερών αντιπάλων του ακροδεξιού ηγέτη και αντικαγκελάριου, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.. Τον έβριζαν με βίντεο, τον έβριζαν σε διαδηλώσεις, τον έβριζαν και με τραγούδια.

Ο Στράχε απηύδισε με τα.. γαλλικά και την αντίστοιχη άσεμνη χειρονομία και προσέφυγε στα δικαστήρια για "δημόσια εξύβριση". Έχασε πρωτόδικα.. Έχασε και στο εφετείο.. Κι αυτό γιατί, οι αντίπαλοί του είχαν .. επιχειρήματα..

«Η απόρριψη ενός πολιτικού μπορεί να εκφραστεί με προκλητικό και σοκαριστικό τρόπο αρκεί να υποστηρίζεται με επιχειρήματα» αποφάνθηκε το εφετείο της Βιέννης.

«Η ελευθερία της έκφρασης νίκησε» πανηγύρισαν οι δικαιωμένοι, που στο εξής θα μπορούν να λένε σε κάθε πολιτικό «άντε γ@@@@@@».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top