Ρωσία: 55χρονος καθηγητής παντρεύτηκε την ανήλικη μαθήτριά του για να γλιτώσει την καταδίκη

Eκμεταλλεύτηκε προς όφελός του διάταξη του νόμου αφού χώρισε πρώτα την σύζυγό του

Ρωσία: 55χρονος καθηγητής παντρεύτηκε μαθήτριά του

Μια διάταξη του νόμου προς όφελός του εκμεταλλεύτηκε ένας 55χρονος καθηγητής από την Ρωσία, προκειμένου να αποφύγει την καταδίκη επειδή είχε συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη μαθήτριά του.

Τι έκανε; Την παντρεύτηκε και έτσι απαλλάχθηκε από την αρχική ποινή που του είχε επιβληθεί.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο, ο Γιούρι Μπονταρένκο, πρώην διευθυντής ορχήστρας του καλλιτεχνικού Λυκείου της Αγίας Πετρούπολης (βορειοδυτικά) καταδικάστηκε σήμερα «σε στέρηση ελευθερίας για ένα έτος και τριετή ποινή απαγόρευσης άσκησης παιδαγωγικής δραστηριότητας» διότι σύναψε σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη κάτω των 16 ετών, αφού την εποχή που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα ήταν μαθήτριά του, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο Τύπου του δικαστηρίου της συνοικίας Κίροφ, στην Αγία Πετρούπολη.

Εντούτοις, απέφυγε την καταδίκη χάρη σε μια διάταξη του ποινικού κώδικα που καθορίζει ότι ένας καταδικασθείς για πρώτη φορά με αυτήν την κατηγορία «μπορεί να απαλλαγεί της ποινής εφόσον αποδειχθεί ότι δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την κοινωνία αφού παντρεύτηκε με την ζημιωθείσα διάδικο».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΧΕΣΗΣ

 

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, η σχέση μεταξύ του μαέστρου και της μαθήτριάς του, ηλικίας 15 ετών όταν γνωρίστηκαν, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2015 και συνεχίστηκε έως το Νοέμβριο του 2016, όταν οι γονείς του κοριτσιού ανακάλυψαν τη σχέση τους και κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του.

Η εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda διευκρινίζει ότι ο Γιούρι Μπονταρένκο, αφού προσπάθησε να καθυστερήσει τη δίκη που ξεκίνησε τον Μάιο του 2017, κατόπιν πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του τον Δεκέμβριο του 2017 και παντρεύτηκε τη νεαρή κοπέλα, η οποία είχε πλέον ενηλικιωθεί, τον Ιανουάριο. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμενος προς όφελός του τη σχετική διάταξη του νόμου απέφυγε την καταδίκη.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top