Σομαλία: Δύο αυτοκίνητα – βόμβες στέρησαν τη ζωή σε 22 ανθρώπους

Η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση – Στόχος ήταν το προεδρικό μέγαρο

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ εξαπέλυσαν έφοδο στη σομαλική πρωτεύουσα Μογκαντίσου, το απόγευμα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 22 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον 20 να τραυματιστούν.

Το πρώτο αυτοκίνητο-βόμβα, το οποίο οδηγούσε ένας καμικάζι, ανατινάχθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου, σε μικρή απόσταση από τη «Βίλα Σομαλία», την έδρα της κυβέρνησης, κι ακολούθησαν σφοδρά πυρά.

Το δεύτερο αυτοκίνητο-βόμβα «πυροδοτήθηκε κοντά σε ένα ξενοδοχείο που άνοιξε πρόσφατα», διευκρίνισε ο Ιμπραήμ Μοχάμεντ, αξιωματικός της σομαλικής αστυνομίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σκοπός της επιχείρησης φαίνεται πως ήταν οι τζιχαντιστές να εισβάλουν στο προεδρικό μέγαρο, αλλά απωθήθηκαν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα σομαλικά σώματα ασφαλείας.

Η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε μέσω Διαδικτύου και μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, τονίζοντας ότι στοχοθέτησε κυβερνητικές εγκαταστάσεις και υποστηρίζοντας πως σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες, κάτι όμως που όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reutera δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις σομαλικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top