Ήθελαν να κάνουν τη ρωσική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες πιάτσα πώλησης ναρκωτικών

Διεφθαρμένους διπλωμάτες ξεσκέπασε ο ίδιος ο Ρώσος πρέσβης - Η επιχείρηση "Αλεύρι"

Κατασκοπευτικό θρίλερ με ναρκωτικά στην Αργεντινή. Διεφθαρμένοι διπλωμάτες έκρυψαν σχεδόν 400 κιλά κοκαΐνης σε κτίριο της ρωσικής πρεσβείας. Το κύκλωμα είχε ως στόχο να ρίξει στην αγορά την κοκαΐνη μέσω της υπηρεσίας του διπλωματικού ταχυδρομείου.

Είχαν οργανώσει το τέλειο έγκλημα. Ποιος άλλωστε θα περίμενε πως η ρωσική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες θα  ήταν πιάτσα πώλησης ναρκωτικών. Οι διεφθαρμένοι διπλωμάτες έβαλαν στο κόλπο έναν Ρώσο αστυνομικό εν ενεργεία, όπως είχε γίνει και στην ταινία «Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει».

Οι επίσημοι εκπρόσωποι της Ρωσίας στην Αργεντινή ήθελαν να ρίξουν στην αγορά της Ευρώπης 389 κιλά κοκαΐνης χρησιμοποιώντας για τη μεταφορά τους την υπηρεσία διπλωματικού ταχυδρομείου της ρωσικής πρεσβείας. Έτσι, μοίρασαν το εμπόρευμά τους μέσα σε 16 βαλίτσες και τις τοποθέτησαν στο κυβερνητικό κτίριο.

«Αυτή η παρτίδα των 389 κιλών  κοκαΐνης αξίζει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε η Πατρίτσια Μπούλριτς, υπουργός Εσωτερικών της Αργεντινής.

Οι αρχές αντικατέστησαν την κοκαΐνη με  αλεύρι

Το τέλειο κόλπο των ευρηματικών «νονών» της ρωσικής πρεσβείας ξεσκέπασε ο ίδιος ο Ρώσος Πρέσβης, Βίκτορ Κορονέλι. Οι αρχές αντικατέστησαν την κοκαΐνη με αλεύρι και τοποθέτησαν  συσκευές παρακολούθησης μέσα στις 16 βαλίτσες. Έχοντας ως κάλυμμα την επαγγελματική τους ιδιότητα προσπάθησαν  να στείλουν εμπόρευμα σε Ρωσία και Γερμανία μέσα σε διπλωματική τσάντα.

Το σκάνδαλο θυμίζει έντονα την ταινία American Made, η οποία συνδέει τα καρτέλ των ναρκωτικών με την αμερικάνικη κυβέρνηση.

Η επιχείρηση «Αλεύρι» είχε τις ευλογίες της ρωσικής κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 5 μέλη του δικτύου. Σύμφωνα με τις αρχές, ο φερόμενος εγκέφαλος της οργάνωσης διαφεύγει.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top