Τραγωδία στο Περού! Λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό – 44 οι νεκροί

Συγκλονίζεται η χώρα από άλλο ένα πολύνεκρο τροχαίο

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη στο Περού.

Το λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό και συνετρίβη μετά από 80 μέτρα.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία οι επιβάτες συνολικά ήταν 45, όμως όπως τόνισε η αστυνομία ο τελικός αριθμός θα πρέπει να ήταν πολύ μεγαλύτερος,  καθώς συχνά επιβιβάζονται κατά τη διάρκεια δρομολογίων της εταιρίας περισσότεροι επιβάτες, που δεν εμφανίζονται στην αρχική καταμέτρηση. 

Έντεκα τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο συνολικός αριθμός τους.

Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στη 01:30, τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) σε μια στροφή στο 780ο χλμ. της οδού Panamericana Sur, στην επαρχία Αρεκίπα του νότιου Περού.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Τσάλα, στις ακτές του Ειρηνικού, με προορισμό την Αρεκίπα.

«Τα συλλυπητήριά μου στα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος στην Αρεκίπα», ανέφερε ο πρόεδρος Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι μέσω Twitter.

Τα τροχαία είναι εξαιρετικά συχνά στο Περού, όπου πολλοί δρόμοι δεν θεωρούνται ασφαλείς, ενώ οι οδηγοί λεωφορείων δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση πάντα.

Πρόκειται για το δεύτερο εξαιρετικά πολύνεκρο τροχαίο στο Περού φέτος. Στις 2 Ιανουαρίου, λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό κι έπεσε σε απόκρημνη πλαγιά από ύψος 100 μέτρων, στην περιοχή Πασαμάγιο, 45 χλμ. βόρεια της Λίμας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 52 άνθρωποι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top