Ανελέητο σφυροκόπημα στη Συρία: Εκατόμβη νεκρών – Οι κάτοικοι «περιμένουν να πεθάνουν

Μέσα σε 2 ημέρες σκοτώθηκαν 250 άμαχοι – Ο πιο βαρύς απολογισμός από τη χημική επίθεση του 2013

Φρικιαστική είναι η κατάσταση στη Συρία μετά τους συνεχείς και ανελέητους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στον θύλακα ανταρτών κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

Από το σφυροκόπημα των συριακών καθεστωτικών δυνάμεων στην ανατολική Γούτα, έχουν χάσει τη ζωή τους 250 άμαχοι μέσα σε δυο ημέρες. Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων μεταξύ μετά τη χημική επίθεση του 2013, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 106 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα, 127 τη Δευτέρα και 17 την Κυριακή.

«Όσο συνεχίζεται η πολιορκία και οι βομβαρδισμοί, στην πραγματικότητα η περιοχή γίνεται μια θανατική ποινή για πολλά παιδιά», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ένας εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Save the Children, ο Άλουν Μακ Ντόναλντ.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης, είναι πως οι κάτοικοι «περιμένουν να πεθάνουν» από τις βόμβες που πέφτουν.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ-ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

 

Την «έντονη ανησυχία» της Ουάσιγκτον από τους βομβαρδισμούς που έχει εξαπολύσει το συριακό καθεστώς ενάντια στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της Ανατολικής Γούτας, κοντά στην Δαμασκό, εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

«Ο τερματισμός της βίας πρέπει να ξεκινήσει τώρα», δήλωσε η Νάουερτ στους δημοσιογράφους, καταδικάζοντας τις «τακτικές» «πολιορκίας και λιμοκτονίας» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top