Δεκτός μετά θάνατον από την στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ έγινε ένας 15χρονος μαθητής, ο οποίος σκοτώθηκε στο μακελειό της Φλόριντα, στην προσπάθειά του να σώσει άλλους μαθητές.

Ο Πίτερ Γουάνγκ, μετείχε ήδη στο πρόγραμμα εκπαίδευσης εφέδρων αξιωματικών του αμερικανικού στρατού, που είναι γνωστό ως ROTC (Εκπαιδευτικό Σώμα Εφέδρων Αξιωματικών), προτού πεθάνει σαν ήρωας στην σφαγή στο σχολείο της Φλόριντα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Έτσι μετά θάνατον, η στρατιωτική ακαδημία αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο που είχε όσο ήταν εν ζωή.

Οι συμμαθητές του διηγήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης ότι πέθανε ενώ κρατούσε ανοιχτή μια πόρτα για να επιτρέψει σε άλλους μαθητές να γλιτώσουν από τον 19χρονο που είχε ανοίξει πυρ εναντίον τους, ο οποίος σκότωσε συνολικά 17 ανθρώπους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι αξιωματούχοι του Γουέστ Πόιντ δήλωσαν ότι η κίνησή τους αυτή γίνεται για να τιμήσουν «τις ηρωικές πράξεις» του Πίτερ Γουάνγκ την ημέρα του φονικού στο σχολείο του.

Το Γουέστ Πόιντ, η παλαιότερη στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ, διευκρίνισε εξάλλου σε ανακοίνωσή της ότι δεν δέχεται σπουδαστές μετά θάνατον παρά μόνον σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Την περασμένη Τετάρτη 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα όταν ο 19χρονος, πρώην μαθητής του σχολείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Video Reuters
Tags: