O Ράμα με εμπρηστική δήλωση ζητά ενοποίηση με το Κοσσυφοπέδιο – Ανησυχούν οι διεθνολόγοι

«Φωτιά» στα Βαλκάνια βάζει ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας

O Ράμα ονειρεύεται ένωση Αλβανίας - Κοσσυφοπεδίου και βάζει νέα φωτιά στα Βαλκάνια με τους Σέρβους να δηλώνουν πως αυτό θα γίνει μόνο με πόλεμο. Έλληνες διεθνολόγοι εξηγούν στο STAR γιατί αυτές οι κινήσεις είναι άκρως ανησυχητικές.

«Την Αλβανία την αγαπώ γιατί είμαι Αλβανός. Το Κόσοβο το θέλω γιατί είμαι Κοσοβάρος. Πάντα στην καρδιά μου θα τις κρατώ σαν τα μάτια μου δεν μπορώ να τις χωρίσω, χωρίς το Κοσσυφοπέδιο δεν υπάρχει Αλβανία»

Τα αλυτρωτικά βίντεο-κλιπ είναι μόνο η αρχή. Οι Αλβανοί πέρασαν στο επόμενο επικίνδυνο στάδιο για το όνειρο της "Μεγάλης Αλβανίας" . Ο Έντι Ράμα με δήλωση του στο κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ανοιχτά ότι ζητά ενοποίηση.

«Η Αλβανία και το Κόσοβο θα έχουν κοινή εξωτερική πολιτική και όχι μόνο κοινές πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές. Γιατί να μην έχουν και έναν πρόεδρο, ως σύμβολο της εθνικής ενότητας και της κοινής πολιτικής στην εθνική ασφάλεια».

«Φωτιά» στα Βαλκάνια βάζει ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός με "αναπτήρα" τον μεγαλοϊδεατισμό και με τις πλάτες ΗΠΑ και Τουρκίας, βάζει φωτιά στα Βαλκάνια και προκαλεί ευθέως τους Σέρβους  που είναι σύμμαχοι της Ρωσίας στην περιοχή  και βασικοί παίκτες στο Κοσυφοπέδιο.

«Για τα σύνορα ανάμεσα σε εμάς και στη "Μεγάλη Αλβανία " στο Κόσοβο τα έχουμε πει. Τι θα πούμε στους Σέρβους, δε θα έχετε έναν πρόεδρο, ούτε μια εξωτερική πολιτική ,θα ζείτε σε ένα άλλο κράτος;!» δήλωσε ο Αλεξάντερ Βούλιν, υπουργός Προστασίας της Σερβίας.

Με το Κοσσυφοπέδιο  ως "μήλον της έριδος" τα Βαλκάνια κινδυνεύουν με ένα νέο χάος  που δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει και την Ελλάδα.

«Τεράστια πρόκληση για εμάς γιατί έχουμε πρόκληση από την Ανατολή (Τουρκία) έχουμε το ζήτημα με τη FYROM , έχουμε συμφωνία  -πακέτο με την Αλβανία και βέβαια έχουμε να διαχειριστούμε τα δυτικά Βαλκάνια. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη και ζεστή» δήλωσε ο Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης.

Κάτι που δε φαίνεται να αντιλαμβάνονται οι Αλβανοί οι οποίοι κρέμασαν σημαία 800 μέτρων στο Πρεκάζ, περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, με τα μέσα να το αναπαράγουν πανηγυρικά.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top