Τραγωδία στον Έβρο! Μητέρα με τα δυο της παιδιά χάθηκαν στα παγωμένα νερά του ποταμού

Προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από τον Ερντογάν - Νέα ενημέρωση: 21;16

Υγρός τάφος για μια μητέρα και τα δυο ανήλικα παιδιά της έγινε ο Έβρος, καθώς άφησαν την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα νερά του ποταμού, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν στη χώρα μας από την Τουρκία.

Η μητέρα, δασκάλα στο επάγγελμα, επέβαινε μαζί με τα παιδιά της στην πλαστική λέμβο που αναποδογύρισε χθες στον Έβρο, μαζί με άλλους επτά ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για την 37χρονη Ayşe Abdurrezzak και τους δυο γιους της, 11 και τριών ετών αντίστοιχα. Στη φουσκωτή βάρκα που θα τους περνούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα ήταν και ο σύζυγός της, επίσης δάσκαλος, ο οποίος αγνοείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ναυάγιο σημειώθηκε περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης. Η πλαστική λέμβος αναποδογύρισε πιθανότατα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών λίγο έξω από την Ανδριανούπολη.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ στην ίδια βάρκα επέβαινε άλλη μια οικογένεια, ένας άνδρας και μια γυναίκα και το 2,5 ετών παιδάκι τους που επίσης αγνοούνται.

Στρατιώτες της περιοχής άκουσαν μια γυναίκα να φωνάζει «σώστε τα παιδιά μου» και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό των ναυαγών.

Το άψυχο κορμί του 11χρονου βρέθηκε στα παράλια του Έβρου και λίγα μέτρα πιο μακριά βρέθηκε η σορός του τριών ετών αδελφού του και της μητέρας του.

Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγος της 37χρονης γυναίκας είχε φυλακιστεί για 11 μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, ενώ και οι δύο είχαν απολυθεί από τις δουλειές του. Ο 39χρονος άνδρας αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο, αλλά συνέχισε να βαρύνεται από την κατηγορία για τρομοκρατία, κι έτσι αποφάσισαν να φύγουν από τη χώρα για να γλιτώσουν. 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top