Στους δρόμους και σε άθλιες συνθήκες μένουν 10.000 μετανάστες στην Ιταλία

Χωρίς πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρισμό και δομές υγείας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» για τους 10.000 μετανάστες που κατάφεραν να φτάσουν παράνομα στην Ιταλία.

Όπως αναφέρει η ανεξάρτητη ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, οι εν λόγω μετανάστες είναι άστεγοι, αποκλεισμένοι και περιθωριοποιημένοι, καθώς έχουν αποκλειστεί από το σύστημα υποδοχής.

Οι ιταλικές Αρχές τους έχουν αφήσει να περιπλανώνται σε απομονωμένες περιοχές στα περίχωρα της πόλης και της εξοχής, χωρίς πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρισμό και δομές υγείας.

Σύμφωνα με τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα», η πλειοψηφία αυτών των μεταναστών αιτούνται άσυλο και περιμένουν τα χαρτιά τους, τα οποία ωστόσο έχουν «κολλήσει» στη γραφειοκρατία.

Ανάμεσά τους ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν επιθυμούν να μείνουν μόνιμα στην Ιταλία, αλλά τη βλέπουν ως έναν ενδιάμεσο σταθμό για να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ανεξάρτητη ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, καταλήγει πως συνολικά στην Ιταλία υπάρχουν 447 τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται οι άστεγοι μετανάστες, και σε ένα στα τρία μέρη ζουν παιδιά κάτω των τριών ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top