Νεαρό ζευγάρι γέμισε παρασιτικά σκουλήκια στα πόδια μετά από διακοπές στη Δομινικανή Δημοκρατία

Επειδή περπάτησαν με γυμνά πόδια στην παραλία – Προσοχή το κείμενο περιέχει εικόνες που ίσως ενοχλήσουν κάποιους αναγνώστες

Νεαρό ζευγάρι γέμισε με παρασιτικά σκουλήκια στα πόδια

«Τραυματικές» αποδείχτηκαν οι διακοπές στη Δομινικανή Δημοκρατία για ένα ζευγάρι από τον Καναδά.

Για τον 25χρονο Eddie Zytner και την 22χρονη Kate Stephens ο λόγος, οι οποίοι κατά την επιστροφή τους στον Καναδά  στις 18 Ιανουαρίου, άρχισαν να έχουν έντονες ενοχλήσεις στα πόδια.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, τα συμπτώματα είχαν επιδεινωθεί καθώς οι πολύ ενοχλητικές φαγούρες στα πόδια μετατράπηκαν σε επώδυνο πρήξιμο και φουσκάλες.

Μάλιστα ο πόνος έγινε τόσο οξύς, που δε μπορούσαν να φορέσουν κάλτσες ή παπούτσια και έπρεπε να περπατούν με πατερίτσες.

Μετά από πολλές επισκέψεις στο νοσοκομείο, το νεαρό ζευγάρι διαγνώστηκε με αγκυλόστομα (παρασιτικά νηματώδη σκουλήκια) τα οποία προκλήθηκαν από έναν νηματώδη σκώληκα που μπήκε στα πόδια τους επειδή περπατούσαν ξυπόλητοι στις παραλίες του Punta Cana.

Mετά την απίστευτη περιπέτειά τους, η 22χρονη ανέβασε τις φωτογραφίες στο Facebook του προκειμένου να προειδοποιήσει τους διαδικτυακούς της φίλους (και όχι μόνο) να είναι προσεκτικοί:

«Σε οποιονδήποτε σκοπεύει να ταξιδέψει σε κάποιο εξωτικό μέρος, σας παρακαλώ προσέχετε όταν περπατάτε στην άμμο και πάντα να φοράτε παπούτσια!»

*Να σημειώσουμε, ότι τα παράσιτα ζουν κατά κανόνα στο παχύ έντερο των σκύλων, των γατών και άλλων άγριων ζώων και είναι δυνατό να εισχωρήσουν στο ανθρώπινο δέρμα όταν αυτό έρθει σε επαφή με άμμο ή χώμα που έχει μολυνθεί από κόπρανα ζώων.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top