Ένα τροπικό δάσος τα νέα γραφεία της Amazon

Εντυπωσιακά εγκαίνια στο Σιάτλ

Τροπικό δάσος θυμίζουν τα νέα γραφεία που εγκαινίασε η Amazon στο Σιάτλ, με στόχο να εμπνεύσει και να δώσει κίνητρο στους εργαζομένους της.

Το συγκρότημα Spheres αποτελείται από κτίρια γραφείων και πολυτελή εστιατόρια και έχει κατασκευαστεί σε μια περιοχή του Σιάτλ που ήταν γεμάτη αποθήκες και πάρκινγκ.

Οι τρεις γυάλινες σφαίρες φιλοξενούν σχεδόν 40.000 φυτά από 400 διαφορετικά είδη και η Amazon ελπίζει τώρα ότι το περιβάλλον θα εμπνεύσει τους υπαλλήλους της για να παρουσιάσουν νέα προϊόντα ή σχέδια.

Ο χώρος θυμίζει περισσότερο θερμοκήπιο παρά γραφείο, ενώ αντί για κλειστές αίθουσες συνεδριάσεων ή γραφεία, υπάρχουν μονοπάτια και αντισυμβατικοί χώροι συναντήσεων με καρέκλες.

Η Amazon επένδυσε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε κτίρια και υποδομές στο Σιάτλ από το 2010 μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Εκτιμά ότι θα επενδύσει περισσότερα από 5 δισ. δολάρια για την κατασκευή της HQ2 και ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 50.000 θέσεις εργασίας.



Στις αρχές του μήνα η εταιρεία επέλεξε τις επικρατέστερες 20 πόλεις για την HQ2, μεταξύ 238 αιτήσεων που είχαν κατατεθεί. Στους «φιναλίστ» περιλαμβάνονται η Βοστόνη, η Νέα Υόρκη και το Όστιν του Τέξας.

Η Amazon ξεκίνησε τον «διαγωνισμό» αυτόν το περασμένο καλοκαίρι και σχεδιάζει να επιλέξει τον νικητή αργότερα φέτος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top