Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Τζακάρτα της Ινδονησίας – Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός της τάξεως των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «χτύπησε» σήμερα την Τζακάρτα της Ινδονησίας με αποτέλεσμα πολλά κτίρια να εκκενωθούν και να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ούτε έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει κυβερνητική υπηρεσία της Ινδονησίας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 43 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS).

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε επίσης σε απόσταση 81 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της επαρχίας Μπάντεν, ανοιχτά της ακτής της Ιάβας, δηλαδή περίπου 130 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας, διευκρίνισε από την πλευρά της η ινδονησιακή γεωλογική υπηρεσία (BMKG) στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Να υπενθυμίσουμε, ότι στις 16 Δεκεμβρίου σεισμός 6,5 βαθμών έπληξε την Ιάβα προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 3 ανθρώπων, ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 σεισμός στην επαρχία Άτσεχ, στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας, είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από εκατό ανθρώπων και είχε αφήσει άστεγους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η ίδια επαρχία είχε πληγεί τον Δεκέμβριο του 2004 από τον φονικό σεισμό των 9,1 βαθμών και από το τσουνάμι που ακολούθησε που προκάλεσαν τον θάνατο 170.000 ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top