Πανικός στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ - Ένοπλοι εισέβαλαν και άνοιξαν πυρ σε πελάτες!

Τρόμος στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ

Συναγερμός σήμανε στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ όταν τουλάχιστον 4 ένοπλοι εισέβαλαν και άνοιξαν πυρ εναντίον πελατών σήμερα!

Η είδηση έγινε γνωστή από μια πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών του Αφγανιστάν που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ λίγη ώρα αργότερα τις αναφορές επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, Ναζίμπ Ντανίς.

Ανάμεσα στους ενόπλους είναι και καμικάζι, ενώ οι ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, έχοντας φυσικά αποκλείσει την περιοχή, προσπαθούν να τους εξουδετερώσουν.

Να σημειωθεί ότι τo ξενοδοχείο είναι 5άστερο, πολυτελές, φιλοξενεί μεγάλο αριθμό πελατών και λειτουργεί από το 1969.

Η πηγή από τις μυστικές υπηρεσίες δεν διευκρίνισε εάν υπάρχουν θύματα, τόνισε ωστόσο ότι «η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, που επικαλούνται αξιωματούχους της αστυνομίας, υπάρχουν νεκροί, κάποιοι άνθρωποι έχουν τεθεί σε κατάσταση ομηρείας, ενώ οι ένοπλοι έβαλαν φωτιά στο ξενοδοχείο.

Η επίθεση ξεκίνησε όταν σημειώθηκε μια έκρηξη με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με μια πηγή από τους κόλπους των υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Η ομάδα των ενόπλων άρχισε να πυροβολεί στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου προτού αποσυρθεί στον δεύτερο όροφο, σύμφωνα με μια άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ακούω πυροβολισμούς προς τον πρώτο όροφο, όμως δεν γνωρίζω πού βρίσκονται. Έχουμε κρυφτεί στα δωμάτιά μας. Βοηθήστε προκειμένου οι δυνάμεις ασφαλείας να έρθουν γρήγορα» περιέγραψε ένας πελάτης, που δεν ήθελε να κατονομαστεί, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ένοπλοι, σύμφωνα με τον Αφγανό δημοσιογράφο Μπιλάλ Σαρουάρι, μπήκαν στο ξενοδοχείο από την κουζίνα και κινήθηκαν στα δωμάτια 104 και 105.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι ένοπλοι είναι περισσότεροι από τέσσερις.

Άνθρωπος που δραπέτευσε από το ξενοδοχείο ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί ή τραυματίες.

Το ίδιο ξενοδοχείο μάλιστα είχε δεχτεί ξανά επίθεση το 2011, όταν σκοτώθηκαν 21 άτομα, μεταξύ των οποίων και εννέα από τους τρομοκράτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top