Σαρώνει η κακοκαιρία σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ανεμοστρόβιλοι, ακυρώσεις πτήσεων και ισχυρές καταιγίδες

Ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά σχολεία και ποδηλάτες που τους παίρνει ο αέρας - Νέα Ενημέρωση: 20:44

Τα χιόνια και οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τουρκία: Σφοδρή καταιγίδα ενώνει τη θάλασσα με την ξηρά

 

Στη Σμύρνη η θάλασσα βγήκε στη στεριά. Τα κύματα έφτασα τα 4 μέτρα, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες και πολλά σπίτια πλημμυρίζουν. Στην Κωνσταντινούπολη οι δυνατοί άνεμοι  προκαλούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων. Στην Ανατολική Τουρκία 500 χωριά είναι αποκλεισμένα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

 

Ηνωμένο Βασίλειο: Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

 

Στη Βόρεια Ιρλανδία περισσότερα από 200  σχολεία κλείνουν, καθώς το χιόνι καλύπτει τα πάντα. Πολλά παιδιά ωστόσο, βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν με το χιόνι. Στην Ουαλία οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα έως και 113 χιλιομέτρων την ώρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε κίτρινο συναγερμό για πολλές περιοχές της χώρας. Ακόμη και το Λονδίνο έχει πληγεί από τους ισχυρούς ανέμους.

Στη χιονισμένη Αυστρία η κάμερα ενός κινητού κατέγραψε έναν μίνι ανεμοστρόβιλο.

Ολλανδία: Άνεμοι παρασύρουν ποδηλάτες

 

Οι άνεμοι στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας παρασύρουν πεζούς και ποδηλάτες. Αφήνουν τα ποδήλατα και συνεχίζουν με τα πόδια. Στο αεροδρόμιο Shiphol στο Άμστερνταμ όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων.

ΗΠΑ: Σε λευκό κλοιό η Ανατολική Ακτή

 

Στις ΗΠΑ, το χιόνι έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ακτής. Τα αυτοκίνητα γλιστρούν στους δρόμους και τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

 

 

Φωτό: AP

 

 

Δείτε  ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top