Αρνήθηκαν τη Μπόκο Χαράμ - 244 άτομα απελευθερώθηκαν από το νιγηριανό στρατό

Στόχος της οργάνωσης είναι να εγκαθιδρύσει στη Νιγηρία ένα ισλαμικό χαλιφάτο

Ο στρατός της Νιγηρίας απελευθέρωσε 244 υπόπτους της Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι είχαν καταγγείλει την ένταξή τους στην εξτρεμιστική ομάδα.

Τη Δευτέρα απελευθερώθηκαν 118 άνδρες, 56 γυναίκες, 19 έφηβοι και 51 παιδιά, σύμφωνα με τον διοικητή της επιχείρησης, στρατηγό Rogers Nicholas.

Η Νιγηρία προσπαθεί να δείξει ότι σημειώνει πρόοδο ενάντια στην εξτρεμιστική ομάδα που σκότωσε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της οκταετούς εξέγερσης.Η χώρα συνέλαβε χιλιάδες ύποπτα μέλη της Μπόκο Χαράμ τα τελευταία χρόνια και τα κρατά σε υπερπλήρεις στρατιωτικές εγκαταστάσεις κράτησης.

Οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι οι περισσότεροι από τους κρατούμενους έχουν «συλληφθεί» τυχαία, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών. Όσοι από αυτούς κρατήθηκαν από τη Μπόκο Χαράμ μίλησαν για υποσιτισμό, κακομεταχείριση και θάνατο.

Λίγα λόγια για τη Μπόκο Χαράμ

Η Μπόκο Χαράμ είναι εξτρεμιστική ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση που δρα στη βόρεια Νιγηρία, ενώ έχει επιτεθεί σε περιοχές του Τσαντ, του Νίγηρα και του Καμερούν. Ο αρχηγός της οργάνωσης είναι ο Αμπουμπακάρ Σεκάου. Υπολογίζεται ότι η οργάνωση διαθέτει 6.000 με 8.000 μαχητές.

Στόχος της οργάνωσης είναι να απαγορεύσει δραστηριότητες οι οποίες έχουν σχέση με το δυτικό τρόπο ζωής, ενώ από το 2009 έχει ως στόχο να εγκαθιδρύσει στη Νιγηρία ένα ισλαμικό χαλιφάτο, ανατρέποντας την κυβέρνηση της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top