Η Βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη… μετά από 65 χρόνια στον θρόνο

Aποκαλύπτει πόσα κιλά ζυγίζει το βασιλικό στέμμα και γιατί έπρεπε να κρατά το κεφάλι της ακίνητο

Ειδικό αφιέρωμα στη Βασίλισσα Ελισάβετ έκανε το BBC, το βράδυ της Κυριακής, με μια ιστορικής σημασίας συζήτηση με την ίδια τη Βασίλισσα.

Είναι η πρώτη φορά στα 91 χρόνια της και 65 χρόνια μετά τη στέψη της. που η βασίλισσα Ελισάβετ, δίνει συνέντευξη σε Μέσο Ενημέρωσης.

Η συζήτηση έγινε με τον βετεράνο παρουσιαστή Alastair Bruce, που θεωρείται κορυφή στα θέματα της Μοναρχίας.

Πόσα κιλά ζυγίζει το στέμμα

Μετά από 22 χρόνια συνεχών διαπραγματεύσεων και αρνήσεων, η βασίλισσα συναίνεσε να βγει στην τηλεοπτική οθόνη και να αναφερθεί στην τελετή και τα παραλειπόμενα της ενθρόνισης της, στις 2 Ιουνίου 1953.

Από τις πληροφορίες που δόθηκαν εκ των προτέρων στον τύπο, η Ελισάβετ αναφέρεται στο νεαρό της ηλικίας της, μόλις 25 ετών, όταν διαδέχθηκε τον πατέρα της Γεώργιο τον 6ο, ο οποίος πέθανε από καρκίνο στα 57 χρόνια του, για τις τεράστιες ευθύνες που ανέλαβε ως ηγέτης μιας αυτοκρατορίας και για αυτή καθεαυτή την τελετή. Δείχνει στον συνομιλητή της το στέμμα της ενθρόνισης, το οποίο ούτε είδε ή άγγιξε έκτοτε. Ζυγίζει πάνω από 2 κιλά κι όπως λέει η βασίλισσα, έπρεπε να κρατά ακίνητο το κεφάλι της επειδή υπήρχε κίνδυνος να σπάσει τον λαιμό της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top