Γκάφα ολκής: Πανικός στη Χαβάη από λάθος συναγερμό για επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο!

Κάποιος πάτησε το… λάθος κουμπί και όλοι νόμισαν ότι ο Κιμ πάτησε το κανονικό... - NEA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14-01-2018 21:31

Στιγμές από την επίθεση της Ιαπωνίας στο Περλ Χάρμπορ αναβίωσαν 76 χρόνια μετά στη Χαβάη, όταν ξαφνικά σήμανε συναγερμός (μέσω σειρήνων και με μηνύματα στις τηλεοπτικές οθόνες) για επίθεση που δέχεται το νησί με βαλλιστικό πύραυλο!

Ο συναγερμός δόθηκε τελικά κατά λάθος και οι αρμόδιες αρχές απολογήθηκαν για το συμβάν, ενώ κάτοικοι, επισκέπτες και τουρίστες,  άλλοι με περισσότερη ψυχραιμία και άλλοι με λιγότερη έσπευσαν σε καταφύγια και ασφαλή σημεία.         

Κάτοικοι της Χαβάης μίλησαν στο AP για φόβο και πανικό που ένοιωσαν το πρωί της Κυριακής όταν είδαν το μήνυμα που έλεγε ότι βαλλιστικός πύραυλος κατευθύνεται στο σύμπλεγμα των νησιών που είναι έδαφος των ΗΠΑ!   

Αργότερα οι υπεύθυνοι για την κατάσταση συναγερμού  είπαν ότι το μήνυμα ενεργοποιήθηκε κατά… λάθος και επρόκειτο για “false alarm”.

O Yπεύθυνος για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης Vern Miyagi δήλωσε ότι το συμβάν συνέβη επειδή κάποιος πάτησε το…  λάθος κουμπί.

Ο συναγερμός προκάλεσε αναστάτωση στο νησί και  στα social media αν και μήνυμα που εστάλη λίγο αργότερα διευκρίνιζε ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό.  

Ο Λευκός Οίκος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρισκόταν στη Φλώριδα όταν συνέβη το περιστατικό, ενημερώθηκαν για τον λανθασμένο συναγερμό.

PHOTO- VIDEO: AP  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top