Mέσα στις φυλακές-κολαστήρια της Αιγύπτου – Εκεί κρατείται η Βρετανίδα που μετέφερε παράνομα χάπια στη χώρα

Οι κρατούμενοι ξυλοκοπούνται, καίγονται και ζουν «παρέα» με κατσαρίδες, κοριούς και ψείρες

Φωτογραφίες που σοκάρουν από τις φυλακές-κολαστήρια της Αιγύπτου κατάφερε να τραβήξει με κινητό γνωστός D.J.

Στις ίδιες φυλακές κρατείται και η βρετανίδα Λόρα Πλάμερ για την οποία η αδερφή της οργανώνει διεθνή εκστρατεία ώστε να απελευθερωθεί.

Στο άκουσμα της ποινής της η Λόρα Πλάμερ, 33 ετων, κατέρρευσε.  Στις αποσκευές της βρέθηκαν παράνομα χάπια. Μεταφέρθηκε σε διαβόητη φυλακή της Αιγύπτου όπου οι κρατούμενοι ξυλοκοπούνται και καίγονται, ενώ είναι αντιμέτωπη ακόμα και με τη θανατική ποινή.

Η ΦΥΛΑΚΗ-ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

 

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες τις οποίες κατάφερε να τραβήξει με κινητό, ο βρετανός DJ, Πιτ Φάρμερ. Έμεινε για δυο χρόνια στην ίδια φυλακή με τη Λόρα, εκεί όπου υπήρχαν στενόχωρα, ανήλιαγα κελιά, στοιβαγμένοι κρατούμενοι, βία, και χάος.

«Οι συνθήκες είναι πολύ φρικιαστικές. Πολύ κρύο, σκουπιδότοπος, παρόλο που έχει πολλή ζέστη στην Αίγυπτο, υπάρχουν κατσαρίδες, κοριοί και ψείρες. Η βία είναι διαδεδομένη και πολλές ξυριστικές λεπίδες χρησιμοποιούνται για να χαράξουν τα πρόσωπα των ανθρώπων και πολλοί περιττοί ξυλοδαρμοί», λέει ο ίδιος.

Η τρομαγμένη Βρετανίδα έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ. Ζει το εξπρές του μεσονυχτίου.

«Ανησυχώ πραγματικά για εκείνη. Κάνεις δεν αξίζει αυτού του είδους την τιμωρία. Είμαι άντρας και μόλις  ξεμπέρδεψα με την καταδίκη μου. Για μια γυναίκα....Η καρδιά μου ματώνει για εκείνη», προσθέτει ο Πιτ Φάρμερ.

Οι βρετανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν αν ευσταθούς οι ισχυρισμοί της Λόρα ότι τα χάπια της έδωσε μια συνάδελφός της.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top